Havila lijkt uit financieringsproblemen voor laatste 2 schepen

Havila Kystruten heeft zogeheten term sheets met kredietverstrekkers ondertekend voor de herfinanciering van de vloot en de laatste 2 schepen, aldus een persbericht. De financiering bedraagt in totaal 370 miljoen euro en dekt de betaling aan scheepswerf Tersan bij levering van Havila Polaris en Havila Pollux, evenals de aflossing van bestaande schulden met betrekking tot alle vier de schepen, aldus het bedrijf.

“We zijn erg opgelucht dat de herfinanciering van onze schepen rond is. Het is een veeleisende periode geweest met veel onzekerheid voor het bedrijf, de medewerkers en niet in de laatste plaats onze gasten. We zijn blij dat we een oplossing hebben gevonden”, aldus CEO Bent Martini.

Aflossing van schulden aan GTLK, een grote Russische leasemaatschappij, zal plaatsvinden door nadere overeenstemming met de nieuwe kredietverstrekkers in overeenstemming met verkregen toestemming van de Noorse autoriteiten. Dit is in overeenstemming met internationale sanctieregels tegen Rusland.

Nieuwe startdata voor Havila Polaris en Havila Pollux

Nieuwe plannen voor de levering van Havila Polaris en Havila Pollux van de Tersan-werf betekenen ook gewijzigde startdata. De nieuwe datums zijn voor Havila Polaris eind december 2022 en voor Havila Pollux eind maart 2023.

“Uitdagingen bij de levering van kritieke componenten op de volgende twee schepen en dus wat verdere vertragingen, is natuurlijk zeer betreurenswaardig, vooral voor iedereen die een reis bij ons heeft geboekt en niet in de laatste plaats voor de kustbevolking”, voegde Martini eraan toe. “Het is ook erg belangrijk voor ons om de volgende twee schepen in gebruik te nemen, en we kijken er erg naar uit om binnenkort een volledige operatie met vier schepen langs de Noorse kust te hebben.”

De rederij neemt contact op met passagiers die getroffen zijn door de wijzigingen. Zij krijgen een soortgelijke reis aangeboden met Havila Capella en Havila Castor, of op een later tijdstip met de nieuwe schepen.

Ben je nieuwsgierig naar deze duurzame schepen? Bekijk ze bij:

Meer informatie lees je hier >>

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie