Havila Capella en Havila Castor gedoopt in Noorwegen

In één week heeft rederij Havila Voyages haar twee nieuwe schepen, de Havila Capella en Havila Castor, gedoopt in respectievelijk Ålesund en Fosnavåg.

Doopmeter Hege Sævik Rabben mocht Havial Capella op dinsdag 8 november dopen bij het hoofdkantoor van Havila Voyages in Mjølstadneset in Fosnavåg, iets minder dan een jaar nadat het schip in de vaart is genomen. Hege Sævik Rabben, bestuurslid van Havila Voyages, doopte het schip met water uit de Geirangerfjord.

“Het is een grote eer om peettante te zijn van zo’n groot schip, vooral hier in Fosnavåg, waar het schip is geregistreerd en de rederij haar hoofdkantoor heeft”, zegt Sævik Rabben. “Voor zowel Havila Capella als het bedrijf was het een moeilijke start van de operatie langs de kustroute, maar we zijn optimistisch voor de toekomst”.

Op maandag 14 november werd Havila Castor gedoopt door meter Aurora Sævik in Skansekaia in Ålesund, een kleindochter van bestuursvoorzitter en hoofdaandeelhouder Per Sævik.

“Ik was ongelooflijk trots en blij toen grootvader vroeg of ik peettante van Havila Castor wilde worden”, zegt Aurora Sævik.

Sterren

Sterren waren het uitgangspunt bij de naamgeving van de nieuwe schepen van Havila Voyages. Voorzitter en hoofdaandeelhouder Per Sævik kondigde een naamwedstrijd voor zijn acht kleinkinderen aan. Het idee was dat in de scheepsnaam Havila verwerkt moest zijn en een sterrennaam.

“De namen van alle vier onze schepen zijn leidende sterren. Door de geschiedenis heen zijn Capella, Castor, Polaris en Pollux gebruikt voor navigatie op zee en om zeelieden naar huis te leiden”, legt Per Sævik uit.

Havila Castor is vernoemd naar een ster in het sterrenbeeld Tweelingen. Pollux is de tweede ster in Gemini (de tweeling). Havila Capella is vernoemd naar de helderste ster in het sterrenbeeld Voerman.

Duurzaam

Havila Capella is het meest milieuvriendelijke schip op de kustroute, met hybride werking op vloeibaar aardgas (LNG) en ’s werelds grootste batterijpakket op een passagiersschip. Eerder dit jaar ontving de Havila Capella de “Next Generation Ship Award” tijdens de Nor-Shipping beurs buiten Oslo.

“De kenmerken van Havila Capella maken haar tot een leidende ster langs de kust, net als haar zusterschepen. We hebben het werelderfgoed in de Geirangerfjord al emissievrij bevaren, 4 jaar eerder dan de autoriteiten eisen, en hebben schepen die zijn gebouwd om te voldoen aan de toekomstige eisen en mogelijkheden voor volledig emissievrij varen. Het is dan ook passend dat Havila Capella vernoemd is naar een leidende ster”, zegt algemeen directeur Bent Martini.

“De afgelopen week was belangrijk voor Havila Voyages, aangezien we nu eindelijk onze eerste twee schepen hebben gedoopt. Nu kijken we vooruit en kijken we uit naar de start van Havila Polaris en Havila Pollux langs de historische kustroute.”

Ben je nieuwsgierig naar deze duurzame schepen? Bekijk ze bij:

Meer informatie lees je hier >>

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie