Hurtigruten brengt gerenoveerde MS Vesterålen weer terug in vloot

Het klassieke schip gaat in het jubileumjaar haar 40e jaar aan de kust in. Bij deze gelegenheid zijn 32 Arctic hutten geüpgraded en zijn er twee nieuwe minisuites gebouwd met een zitgedeelte en een aparte slaapnis. De cafetaria, het restaurant en de Trollfjord-lounge aan boord hebben ook een grote opknapbeurt gekregen.

“MS Vesterålen draagt ​​een trotse traditie en een erfgoed van 130 jaar met zich mee. Daarom is het erg trots dat we zowel het Hurtigruten-jubileumjaar als het scheepsjubileum ingaan met een nieuw gerenoveerd schip”, zegt algemeen directeur Hedda Felin van Hurtigruten Noorwegen.

In 1983 werd MS Vesterålen het laatste schip voor snelle routes dat werd gebouwd voor Vesteraalens Dampskibsselskabs (VDS). Tegenwoordig is het schip – met de intieme sfeer en vele historische details – erg populair bij veel Hurtigruten-liefhebbers.

Upgrade

Vrijwel alle gemeenschappelijke ruimtes aan boord zijn in twee rondes in 2019 en in 2022 geüpgraded. Tegelijkertijd heeft het schip haar oorspronkelijke karakter behouden. De upgrades zijn gedaan bij Fosen in Trøndelag.

“Reizen met MS Vesterålen is een geheel unieke ervaring. Het schip is kleiner, intiemer, en het geeft het gevoel echt dicht bij de geschiedenis van de Hurtigruten en de spectaculaire natuur waar we doorheen varen te komen”, zegt Felin.

In 2019 kreeg het schip gloednieuwe motoren van Noorse makelij van Bergen Engines, nieuwe brugapparatuur en andere moderne systemen waarmee het schip nog lang langs de kust kan varen.

“De blauwe schepen” zijn terug

In verband met het 130-jarig bestaan ​​van Hurtigruten heeft het schip ook zijn oorspronkelijke blauwe schoorsteen teruggekregen, met dezelfde kleuren die DS Vesteraalen had tijdens het allereerste vertrek van de Hurtigruten op 2 juli 1893. De kleur van de schoorsteen bezorgde de schepen van VDS de klinkende bijnaam ” de blauwe schepen”.

“De Vesterålen is een uitstekend schip voor snelle routes, met zijn goede zee-eigenschappen en grote laadcapaciteit voor zijn formaat. Het is geweldig om onze rijke tradities te laten zien door de erfenis van VDS voort te zetten. En we kunnen gasten nu een nog betere ervaring aan boord bieden”, zegt kapitein Trond Jenssen op MS Vesterålen.

De blauw-witte schoorsteenmarkering van VDS werd gezien in de Hurtigruten-scheepvaart van 1893 tot 1988, en opnieuw in de periode 2015 tot 2020 met de teruggekeerde MS Lofoten. MS Vesterålen is het derde Hurtigruten-schip vernoemd naar Vesterålen, waar Hurtigruten’s geboorteplaats Stokmarknes en het Hurtigruten Museum zich bevinden.

De Noorse postroute van 6-12 dagen wordt gevaren door rederij Hurtigruten en rederij Havila Voyages. 

Rederij > ()
Havila ()
Hurtigruten ()

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie