Havila Polaris vertraagd tot februari 2023

Het Noorse postroute schip Havila Polaris, de derde nieuwbouw van Havila Voyages, heeft vertraging opgelopen. De indienstname is in afwachting van opheldering over de afwikkeling van de financiering. Dit betekent dat de eerste vier cruises van Havila Polaris vanuit Bergen komen te vervallen.

Havila Voyages was eerder succesvol in een rechtszaak over de oorspronkelijke leasefinanciering van haar kustcruiseschepen en wacht nu op goedkeuring voor de afwikkeling van schulden aan de oorspronkelijke financieringspartner voordat de rederij Havila Polaris kan overnemen.

“De bouw van de Havila Polaris op de Tersan-scheepswerf in Turkije is voltooid en we hadden het schip op tijd thuis kunnen brengen voor de opstart volgens schema op 29 december”, zegt algemeen directeur Bent Martini.

De rederij kan Havila Polaris niet in ontvangst nemen in afwachting van een juridische afwikkeling op een geblokkeerde Russische rekening, in overeenstemming met de Europese sanctieregels.

“We moeten wachten tot de levering conform de regelgeving kan plaatsvinden. Hoewel we graag eerder zouden willen beginnen, is er geen alternatief als we een nieuw juridisch geschil willen vermijden. Daarom hebben we Havila Polaris nog niet naar huis kunnen halen”, legt Martini uit.

Dit betekent dat de eerste vier geplande rondreizen op Havila Polaris, met vertrek uit Bergen op 29 december 2022 en 9, 20 en 31 januari 2023, zijn vervallen.

Nieuwe reis

Iedereen die een cruise heeft geboekt op de betreffende afvaarten zal door Havila Voyages worden gecontacteerd met een aanbod om de reis te verplaatsen naar een ander schip, of naar een latere datum. Passagiers krijgen ook de mogelijkheid om hun boeking kosteloos te annuleren.

Havila Voyages heeft een deadline gesteld voor de levering van Havila Polaris iets meer dan halverwege januari om de route vanuit Bergen op 11 februari 2023 te starten.

“We geven niet op en zullen er nu alles aan doen om Havila Polaris zo snel mogelijk in ontvangst te nemen, om verdere annuleringen te voorkomen”, zegt Martini.

Hoe is het cruisen bij Havila? Lees het hier >>

Bekijk de Havila Cruises bij:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie