Hurtigruten gaat met Maud vanuit Nederland varen

Hurtigruten gaat in het eerste kwartaal van 2024 cruises vanuit Nederland varen. Vanaf IJmuiden zal MS Maud naar de Noorse Fjorden en de Noordkaap cruises aanbieden. Het gaat om 15-daagse ‘Noorderlicht Expeditie’ cruises met het schip MS Maud. Tussen januari 2024 en maart 2024 zal het MS Maud 7 cruises maken vanuit IJmuiden.

Tijdens de cruise langs de Noorse kust en naar de fjorden worden 9 bestemmingen aangedaan. Na vertrek uit IJmuiden wordt eerst koers gezet naar Den Helder. Na een korte stop gaat het via Stavanger, Kalvåg, Svolvaer en Tromsø naar Honningsvåg, het noordelijkste punt van het vasteland van Europa. De terugweg naar IJmuiden gaat via Senja, Fjaerland en Bergen. Tijdens deze cruises heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om het Noorderlicht te aanschouwen en te genieten van het winterse Noorwegen.

De exacte data van de afvaarten uit IJmuiden (08:00-16:00 uur) zijn 6 januari, 20 januari, 3 februari, 17 februari, 2 maart, 16 maart en 30 maart 2024.

Het MS Maud is een expeditieschip uit 2003, dat voorheen voer onder de naam MS Midnatsol. Het biedt plek aan 528 passagiers (500 in Antarctica) en heeft een brutotonnage van 16.151. 

De cruise is inmiddels boekbaar!

Meer informatie over Hurtigruten lees je hier

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie