Vier de lente in Fjord Noorwegen

Wanneer het voorjaar aanbreekt in Fjord Noorwegen, betekent dit een explosie van energie. Dieren laten zich steeds meer zien, planten komen tot bloei en de Noren genieten van de zon en het aangename weer. De parken en de terrassen in de steden Stavanger, Ålesund en Bergen stromen vol en er is van alles te doen in de regio, zoals in Sognefjord. Zo vinden de meeste festivals in het voorjaar plaats en is het ook nog steeds mogelijk om te skiën.

De natuur in bloei: explosie van geur en kleur

De fjorden van Noorwegen veranderen in de lente in een bonte bloemenzee. Er zijn veel fruittelers in de regio en in mei komen eerst de pruimenbomen en daarna de appel- en kersenbomen in bloei. Tegelijkertijd ontwaakt de natuur en verandert het gebied tussen Stavanger en Ålesund in een kleurrijk landschap met de verrukkelijkste geuren. Maak een wandeltocht in de bergen, adem de schone lucht in en ervaar het Noorse voorjaar met al je zintuigen. Puur genieten!

Watervallen: ontdek de kracht van het water

Als de winter op zijn einde loopt, begint de sneeuw op de lagere delen van de bergen van Noorwegen langzaam te smelten. De gesmolten sneeuw komt samen in rivieren en hierdoor zijn de watervallen in het voorjaar het grootst en het krachtigst. Dit is dus de perfecte periode om de watervallen van Fjord Noorwegen te ontdekken tijdens een tocht. Ervaar de adembenemende uitzichten en het overweldigende geluid van het vallende water. Wist je dat negen van de tien hoogste watervallen ter wereld in Noorwegen te vinden zijn? 

Wintersport in je t-shirt: skiën in het voorjaar

Wat is er mooier dan skiën in je t-shirt met op de achtergrond het getsjilp van de vogels? Hoger op de bergen is de sneeuw in het voorjaar op zijn best. Omdat de winterdagen in Fjord Noorwegen kort en koud zijn, heeft de sneeuw alle tijd om een stevige laag te vormen. Wanneer de dagen langer en lichter worden, begint het wintersportseizoen in Fjord Noorwegen pas echt. De wintersportgebieden zijn op hun best in maart, april en mei.

Leef je uit op de vele festivals in de lente

Het voorjaar is het seizoen met de meeste muziekfestivals in Fjord Noorwegen. Op het Bergen International Festival kunnen liefhebbers van klassieke muziek hun hart ophalen. Hou je meer van jazz? Dan zit je in Fjord Noorwegen helemaal goed, want er is erg veel keuze. Natjazz in Bergen is bijvoorbeeld een echte aanrader en het kleine dorpje Balestrand heeft haar eigen intiemere jazzfestival. Er is nog veel meer te beleven. Kijk op de website van Fjord Norway voor een overzicht van de evenementen.

Ruimte en rust: boek je reis vandaag nog

Een ander groot voordeel om Fjord Noorwegen in de lente te bezoeken is de relatieve rust. Vermijd de drukte en bezoek de steden Ålesund, Bergen en Stavanger in het voorjaar. Ook de fjorden (waaronder Sognefjord) worden minder bezocht en kan je dus op je eigen tempo ontdekken.

Bekijk welke cruises naar bijvoorbeeld Alesund, Bergen of Stavanger gaan:
Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

Met oceanliner Queen Mary 2 naar de Noorse Fjorden – vanaf Hamburg of Southampton

15 daagse Noordkaap cruise met Nieuw Statendam vanuit Kopenhagen in 2024

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie