Noorderlicht Expeditie Cruise vanaf IJmuiden 2024

Bij Norske kun je nu de nieuwste Hurtigruten Expeditie Cruise naar Noorwegen boeken die vertrekt vanuit IJmuiden! In het eerste kwartaal van 2024 zal het MS Maud diverse malen vanuit Nederland vertrekken om je mee te nemen op deze speciale winterexpeditiecruise naar Noorwegen onder het magische Noorderlicht.

Tijdens deze 15-daagse Noorderlicht expeditiecruise naar Noorwegen zie je het beste van de Noorse kustlijn. Bezoek kleine vissersdorpjes en levendige steden en bekijk enkele van de meest adembenemende landschappen van Noorwegen. Deze cruise vaart tussen de Noorse fjorden en gaat helemaal door naar de Noordkaap, het meest noordelijkste punt van het Europees continent dat dichtbij Honningsvåg ligt.

Route naar het Noorderlicht

Na vertrek vanuit IJmuiden vaar je via Den Helder naar de kust van Noorwegen waarna 8 bijzondere bestemmingen worden aangedaan. Via Stavanger, Kalvåg, Svolvaer en Tromsø vaart de Maud naar Honningsvåg, waar je de Noordkaap kunt bezoeken. De terugweg naar IJmuiden gaat via Senja, Fjaerland en Bergen.

De winterperiode is de beste tijd om met Norskes noorderlicht reizen, de wilde en ongerepte natuur van Noorwegen te ontdekken. Deze reizen brengen je tot ver boven de poolcirkel waar je – met een beetje geluk – het dansende groene licht in al haar toonaarden kunt aanschouwen! Terwijl je langs de beschutte fjordenkust vaart, ver weg van het kunstmatige omgevingslicht van steden, is de kans groot dat het noorderlicht zal verschijnen. Het observatiedek of de panorama lounge met grote ramen bieden een comfortabele plek om het noorderlicht te beleven. Zodra er een noorderlicht waarneming is, wordt je direct via de boordradio op de hoogte gehouden door de kapitein. Verschijnt het noorderlicht niet? Dan ontvang je met de Hurtigruten Noorderlichtgarantie een halve rondreis (6 of 7 dagen) per postboot op basis van volpension gratis voor het jaar erop!

De exacte data van de afvaarten uit IJmuiden zijn 6 januari, 20 januari, 3 februari, 17 februari, 2 maart, 16 maart en 30 maart 2024.

Het MS Maud is een expeditieschip uit 2003, dat voorheen voer onder de naam MS Midnatsol. Het biedt plek aan 528 passagiers (500 in Antarctica) en heeft een brutotonnage van 16.151. De cruise is beschikbaar vanaf €3690.

Bekijk deze cruises bij Norske >

Foto’s van Hurtigruten: bovenste Tommy Simonsen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie