Havila mag met alle vier schepen varen

Havila Voyages heeft een vergunning gekregen van de Central Bank of Ireland om de financiering en oplevering van haar kustcruiseschepen Havila Polaris en Havila Pollux mogelijk te maken. Deze licentie stelt het bedrijf ook in staat om zijn schulden met de oorspronkelijke geldschieters te vereffenen. Met dit goede nieuws kan de rederij deze zomer al met vier schepen varen langs de traditionele postroute.

“De situatie waarin we ons bevinden is zeer complex en veeleisend. De licenties zijn nodig om onze financieringsoplossingen legaal te implementeren. Ondanks goede hulp van de Noorse autoriteiten heeft het proces langer geduurd dan we zouden willen. Gelukkig is de licentie uit Ierland nu waardoor we onze schepen legaal kunnen financieren”, zegt CEO Bent Martini van Havila Voyages.

In juni alle vier schepen in de vaart van Havila

Door de tijdrovende processen loopt de opstart van Havila Polaris en Havila Pollux verder vertraging op. De opstartdatum voor Havila Polaris is vastgesteld op 12 juni, terwijl Havila Pollux op 18 juni van start gaat.

Goede verkoopcijfers

Ondanks de onzekerheid die Havila Voyages ervaart, ziet het bedrijf grote belangstelling voor de nieuwste toevoegingen aan de historische kustroute Bergen-Kirkenes-Bergen en rapporteert het sterke verkoopcijfers.

“We hebben veel verkeer, zowel naar ons klantencentrum als via onze website, en hadden in het eerste kwartaal een bezettingsgraad van bijna 70%, waarbij 50% van alle capaciteit voor alle vier de schepen dit jaar uitverkocht was. Dit ligt in het verschiet van wat we voor het jaar hadden verwacht”, zegt Martini.

Wil je ook mee met Havila net als Miriam deed naar de Noordkaap? Bekijk hier de cruises:

Captain Cruise Cruise Travel Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie