Havila in 2028 klimaatneutraal

Havila Voyages lanceerde haar allereerste duurzaamheids- en mensenrechtenrapport, waarin de doelstellingen van het bedrijf worden benadrukt om tegen 2028 koolstofneutraal te varen en tegen 2030 een emissievrije kustroute te hebben.

“Vorig jaar hebben we geschiedenis geschreven als ’s werelds eerste cruisemaatschappij die emissievrij en geruisloos de Geirangerfjord binnenvoer, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, vier jaar voordat de eis van de Noorse regering voor emissievrije veerboten en schepen in de Werelderfgoedgebieden van kracht wordt. ”, zegt topman Bent Martini.

“Dit is een duidelijk bewijs van onze ambities. We kijken ernaar uit om onze reis voort te zetten en ons steentje bij te dragen om het toerisme en de scheepvaart duurzamer te maken. Het begint met het geleidelijk vervangen van aardgas door biogas en het doel is om in 2028 klimaatneutraal te zijn met de schepen die we vandaag hebben”, voegde Martini eraan toe.

Voedselverspilling tegengaan

Het bedrijf streeft er ook naar voedselverspilling aan boord te verminderen en slechts 75 gram voedselverspilling per persoon per dag te produceren. Het doel van het bedrijf omvat ook het gebruik van lokaal geproduceerde en kort bereisde ingrediënten.

“Door onze doelstelling van 75 gram voedselverspilling op vier volledig operationele schepen te halen, kunnen we de voedselverspilling met 60 ton per jaar verminderen door geen buffetten te gebruiken”, zegt Martini. “We zijn daarom erg blij te kunnen melden dat we dit jaar met succes ons doel hebben bereikt en slechts 71 gram voedselafval per opvarende per dag aan boord inzamelen. Dit hebben we bereikt dankzij de fantastische inzet van degenen die ons foodconcept hebben ontwikkeld, degenen die het eten aan boord bereiden en uitserveren, en niet in de laatste plaats onze gasten die op de hoogte zijn gebracht van het concept. En niemand verlaat onze restaurants met honger.”

De schepen van Havila Voyages zijn de meest milieuvriendelijke schepen die ooit op de kustroute Bergen – Kirkenes – Bergen hebben gevaren. Met de huidige activiteiten wordt de CO2-uitstoot met 35-40 procent verminderd.

“Wij geloven dat onze duurzame benadering van kusttoerisme en onze focus op klimaat en milieu een positieve bijdrage leveren aan de transitie naar een emissievrije samenleving. We kijken ernaar uit om onze reis voort te zetten en ons steentje bij te dragen om het toerisme en de scheepvaart sociaal en ecologisch duurzamer te maken”, besluit Martini.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie