Hurtigruten Noorwegen gaat samen werken met Groenlandse partner

Hurtigruten Noorwegen, dat deze zomer haar 130-jarig bestaan vierde, breidt voor het eerst uit buiten Noorwegen. Hurtigruten Norway is een samenwerking aangegaan met Arctic Umiaq Line, dat al meer dan 200 jaar de Groenlandse westkust bedient.  Zowel AUL (Arctic Umiaq Line) als Hurtigruten Noorwegen zijn pioniers in het bevorderen van verantwoord reizen en toerisme. De bedrijven werken samen om het unieke product van AUL voor de internationale reiziger te ontwikkelen en duurzaam toerisme in Groenland te bevorderen. Het partnerschap biedt een exclusieve kans voor authenticiteitzoekende, avontuurlijke gasten om aan een reis te beginnen die een echte ervaring belooft die verder gaat dan het gewone.

Het Groenlandse bedrijf doet twaalf havens aan en verbindt lokale gemeenschappen aan de westkust met behulp van één klein schip, Sarfaq Ittuk. Nu er tegen 2025 drie nieuwe luchthavens in Groenland zullen worden geopend, waaronder twee die internationale vluchten kunnen afhandelen, zal het voor reizigers veel gemakkelijker en sneller worden om naar Groenland te reizen.

Niet alleen voor lokale bevolking

Na eerder dit jaar twee nieuwe routes te hebben gelanceerd, de Svalbard Express en de North Cape Express, introduceerde Hurtigruten Noorwegen hiermee meer afvaarten. Voortbouwend op deze expertise zal Hurtigruten Arctic Umiaq Line helpen zijn huidige product te ontwikkelen, dat vrijwel uitsluitend gericht is op de lokale bevolking die langs de kust reist. Het doel is ook deze reizen voor andere reizigers meer beschikbaar te maken door middel van bijvoorbeeld een excursieaanbod op verschillende bestemmingen.

Onderdompelen in de essentie van Groenland

De reizen gaan niet alleen over het bezoeken van bestemmingen, maar over het onderdompelen in het ritme van het leven langs de westkust van Groenland. Arctic Umiaq Line is al 250 jaar een levensader zonder wegen die de nederzettingen met elkaar verbinden. Tijdens drie soorten routes varen gasten samen met lokale Groenlandse passagiers en een Engelssprekende gids, waardoor ze een goed inzicht krijgen in het afgelegen gemeenschapsleven en de kustcultuur.

Vanaf nu promoot Hurtigruten de drie routes van Arctic Umiaq Line om Groenland te verkennen, die in dit stadium via AUL worden geboekt:

  • Volledige Groenlandreis: een 15-daagse reis langs de routes die lokale Groenlanders koesteren, met toegang tot zowel het zuiden als het noorden van Groenland.
  • Noord-Groenlandreis: een negendaagse expeditie van Nuuk, de hoofdstad, naar de fascinerende Disko Bay-regio voordat hij terugkeert naar Nuuk.
  • Zuid-Groenlandreis: een zevendaagse reis van de fjorden van Nuuk naar het serene paradijs van de Tasermiuk-fjord

Naast het bezoeken van afgelegen gemeenschappen langs de westkust van Groenland, omvatten de excursies glamping in Camp Kangiusaq, walvis- en ijsbergsafari’s met champagne, begeleide wandelingen en meerdere culinaire ervaringen in lokale restaurants langs de kust.

Als onderdeel van de in september aangekondigde rebranding zal Hurtigruten Noorwegen terugkeren naar simpelweg Hurtigruten, met behoud van de oorspronkelijke naam zoals toen de iconische route voor het eerst werd gelanceerd in 1893, wat in het Noors ‘de snelle route’ betekent.

Captain Cruise Waterproof Expeditions

Foto: Copyright © Arctic Umiaq Line A/S
Aqqusinersuaq 52
P.O. Box 1580
3900 Nuuk, Greenland

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie