3 Betoverende Verrassingen in Tromsø

Tijdens een postroute cruise met Havila Capella van Havila Voyages, arriveerde ik in Tromsø. Wat een verrassing was deze stad! Deze plek, gelegen boven de poolcirkel in Noorwegen, is omgeven door fjorden en bergen, en herbergt enkele van de bijzondere attracties die je in één dag kunt bezoeken. Ik geef je hier drie tips als je Tromsø bezoekt met een cruiseschip.

Tip 1: Polaria 

Een niet te missen plek in Tromsø is het Atlantic Museum, beter bekend als Polaria. Dit fascinerende museum biedt inzicht in het leven in de Noord-Atlantische Oceaan. De tentoonstellingen nemen bezoekers mee op een reis door het leven onder water, met informatieve presentaties over de Arctische flora en fauna. Het hoogtepunt van het museum zijn ongetwijfeld de zeehonden waar je deze speelse dieren van dichtbij kunt zien. (Prijs: 220 NOK per persoon)

Tip 2: De berg op!

Voor de avontuurlijke reizigers is een panoramisch uitzicht op Tromsø, met de Fjellheisen-kabelbaan een absolute must. Deze kabelbaan transporteert bezoekers naar de top van de 420 meter hoge Storsteinen, waar een adembenemend panorama van de stad en de omliggende bergen wacht. Je vindt er een uitzichtsplatform, wandelroutes en een restaurant. Of het nu de middernachtzon in de zomer is of de besneeuwde landschappen in de winter, de Fjellheisen biedt een onvergetelijke ervaring. (Prijs: 345 NOK per persoon)

Tromso uitzicht
Tromsø in de winter

Tip 3: Noorderlicht in Tromsø

Een van de meest betoverende natuurverschijnselen die Tromsø te bieden heeft, is het noorderlicht, ook wel bekend als Aurora Borealis. Tromsø, gelegen in de aurorazone, biedt een uitstekende kans om dit magische spektakel te aanschouwen. Het bekijken van het dansende groen, paars en roze licht aan de hemel is een ervaring. Verschillende touroperators bieden noorderlichtexcursies aan, waarbij je naar afgelegen gebieden wordt gebracht voor het beste zicht op dit natuurlijke fenomeen. Het Noorderlicht kan je alleen ’s avonds zien in de wintermaanden, dus kies een cruiseroute uit waarbij je in Tromso kunt overnachten.

Tromsø, met zijn unieke mix van natuurlijke pracht en attracties, is echt een topbestemming voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur. Of je nu het Atlantic Museum bezoekt, de Fjellheisen beklimt of op zoek gaat naar het noorderlicht, deze stad zal ongetwijfeld indruk maken.

 

Tip! Boek snel je excursies vooruit én goedkoper bij Getyourguide:

 

 

Bekijk snel welke schepen Tromsø bezoeken:

Deze Noorse stad wordt vooral bezocht door cruiseschepen die op weg zijn naar de Noordkaap, naar Honningsvag. Onderweg doen zij vaak de stad aan. 

Rederij > ()
AIDA Cruises ()
Ambassador Cruise Line ()
Azamara ()
Carnival Cruise Line ()
Costa Cruises ()
Celebrity Cruises ()
Cunard ()
Disney Cruise Line ()
Explora Journeys ()
Holland America Line ()
Hapag Lloyd Cruises ()
Hansa Touristik ()
Havila ()
Hurtigruten ()
Royal Caribbean ()
MSC Cruises ()
TUI Cruises ()
Nicko Cruises ()
Norwegian Cruise Line ()
Oceania Cruises ()
Oceanwide Expeditions ()
P&O Cruises ()
Phoenix Reisen ()
Ponant ()
Princess Cruises ()
Regent Seven Seas Cruises ()
Scenic Cruises ()
Seabourn ()
Silversea ()
VIVA Cruises ()
Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde

Met oceanliner Queen Mary 2 naar de Noorse Fjorden – vanaf Hamburg of Southampton

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie