Voormalig Noorse Premier Erna Solberg doopt Havila Pollux op 13 mei

Op maandag 13 mei 2024 vindt in Bryggen in Bergen de naamgevingsceremonie plaats van het postroute cruiseschip Havila Pollux, met voormalig premier Erna Solberg als meter van het schip.

Havila Pollux werd in augustus 2023 door rederij Havila Voyages in gebruik genomen langs de kustroute Bergen – Kirkenes – Bergen en zal nu eindelijk haar officiële naamgevingsceremonie ondergaan. Het schip krijgt een prachtige plek bij Bryggen in Bergen waar Erna Solberg op maandag 13 mei haar doopt.

“Bergen is onze turnaround-haven en een zeer belangrijke haven voor de kustroute. Daarom vonden wij het volkomen passend om de naamgevingsceremonie hier te laten plaatsvinden”, zegt CEO Bent Martini.

De uit Bergen afkomstige en voormalige premier Erna Solberg is gekozen als meter van het schip.

“We zijn zowel trots als blij dat onze voormalige premier graag de eervolle taak op zich wilde nemen om meter te zijn van Havila Pollux. Extra bijzonder is ook dat we een echte Bergenaar als meter hebben. Daarnaast zal het Buekorps tijdens het evenement op de kade spelen, wat een extra tintje geeft”, aldus Martini.

Havila Bergen
Havila Polaris

Open schip

Havila Pollux zal op zondag 12 mei aanmeren in Bryggen en er zal een open schip zijn voor iedereen die aan boord wil komen om het schip van dichtbij te bekijken, of voor degenen die het eetconcept aan boord willen testen. Op de daadwerkelijke dag van de doop is iedereen van harte welkom om het doopevenement bij te wonen.

“Het is voor mij een grote eer om gekozen te worden als meter voor Havila Pollux, en natuurlijk is het extra bijzonder als de naamgevingsceremonie thuis in Bergen plaatsvindt”, zegt Erna Solberg.

“Op Havila Pollux zullen zowel Noren als toeristen enkele van de mooiste dingen zien die we hebben: onze kust. Gelukkig draagt het schip zorg voor onze kust- en fjordlandschappen door milieuvriendelijker te zijn, inclusief de mogelijkheid om periodes zonder uitstoot te varen. Ik ben een trotse meter”, besluit ze.

Havila Pollux vaart na de naamgevingsceremonie naar Byfjorden buiten Bergen en zal later aanmeren bij Jekteviksterminalen om zich voor te bereiden op vertrek op de postroute later diezelfde avond.

Bekijk alle Havila cruises bij:

Captain Cruise Cruise Travel Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie