Bezoek de 5 spectaculairste watervallen van Fjord Noorwegen

Als de winter op zijn einde loopt, begint de sneeuw op de lagere delen van de bergen van Noorwegen langzaam te smelten. De gesmolten sneeuw komt samen in rivieren en hierdoor zijn de watervallen in het voorjaar het grootst en het krachtigst. Dit is dus de perfecte periode om de watervallen van Fjord Noorwegen te ontdekken. Ervaar de adembenemende uitzichten en het overweldigende geluid van het vallende water. Wist je dat 10 van de 30 hoogste watervallen ter wereld in Noorwegen te vinden zijn en dat de meeste daarvan zich in Fjord Noorwegen bevinden? Hier lees je wat de 5 spectaculairsten zijn.

 

De natuurlijke schoonheid van Vøringsfossen

Vøringsfossen is een van de meest bezochte natuurattracties langs de Noorse Scenic Route Hardangervidda. Bij deze waterval stort het smeltwater van een hoogte van 182 meter vanaf het Hardangervidda plateau naar beneden. Dit in combinatie met het fenomenale uitzicht, maken Vøringsfossen een favoriet onder natuurliefhebbers en een prachtige plek om te bezoeken tijdens bijvoorbeeld een fjordcruise.

Dichtstbijzijnde cruisehaven: Eidfjord

Hoe te bereiken: met een excursie bijvoorbeeld met GetYourGuide.

De bekroonde waterval Langfoss

© Magnus Roaldset Furset
Langfoss waterval © Magnus Roaldset Furset

Tussen Bergen en Stavanger ligt Langfoss. Deze waterval wordt beschouwd als een van de mooiste watervallen van de wereld. Deze indrukwekkende waterval is het hoogtepunt van de Åkrafjord, vlakbij Haugesund. Je kunt in ongeveer anderhalf uur naar de top van de waterval wandelen en genieten van het verbluffende uitzicht. Een klim die zeker de moeite waard is voor als je van avontuur houdt. Vergeet je camera niet, want je wilt het adembenemende panorama zeker vastleggen!

Dichtstbijzijnde cruisehaven: Rosendal, Sandness of Stavanger

Hoe te bereiken: met een excursie in combinatie met waterval Latefoss: meer informatie hier.

De sprookjesachtige Zeven Zusters (De Syv Søstre)

© Fjord Norway / Lars Korvald
Zeven Zusters © Fjord Norway / Lars Korvald

In Geirangerfjord vind je de Zeven Zusters, zeven waterstromen die majestueus in de fjord storten en zo een van de meest gefotografeerde taferelen in Noorwegen vormen. Met een gemiddelde val van ongeveer 250 meter zijn deze watervallen stuk voor stuk indrukwekkend. Volgens de legende zijn de “Zeven Zusters” ongehuwd gebleven, terwijl de waterval aan de overkant van de fjord, bekend als “De Vrijer”, tevergeefs pogingen heeft gedaan om hun liefde te winnen.

Dichtstbijzijnde cruisehaven: Geiranger Hoe te bereiken: tijdens een scenic cruise vanuit het dorp Geiranger of tijdens het voorbij varen met je cruiseschip!
© Fjord Norway / Mattias Fredriksson
Mardalsfossen © Fjord Norway / Mattias Fredriksson

Wandel naar Mardalsfossen

Mardalsfossen ligt op 3 uur rijden van Ålesund en is de vierde hoogste waterval ter wereld met een indrukwekkende vrije val. Deze waterval, gelegen in de Eikesdalen-vallei, is perfect voor liefhebbers van een goede wandeling in de frisse Noorse buitenlucht. De route biedt prachtige uitzichten en eindigt bij deze machtige waterval. Mis deze prachtige ervaring niet als je in Fjord Noorwegen bent!

Dichtstbijzijnde cruisehaven: Andalsnes of Molde

Hoe te bereiken: wordt helaas niet aangeboden bij excursies van rederij.

© Visit Hardangerfjord
Latevoss © Visit Hardangerfjord

De dubbele charme van Låtefoss

Låtefoss is beroemd om zijn pittoreske ligging onder een kenmerkende stenen brug en bestaat eigenlijk uit twee afzonderlijke watervallen, Skarsfossen en Låtefossen, beide afkomstig uit het Lotevatnet meer. Deze locatie was al in de 19e eeuw een geliefde bestemming voor reizigers en is nog altijd een favoriet voor fotografen en natuurgenieters. Låtefoss is goed bereikbaar, want ligt direct aan de autoweg Riksvei 13. Volg deze weg vanaf Stavanger 3,5 uur noordwaarts en je komt vanzelf langs deze waterval.

Dichtstbijzijnde cruisehaven: Rosendal, Sandness of Stavanger

Hoe te bereiken: met een excursie in combinatie met waterval Langfoss: meer informatie hier.

Zoek hier alvast je cruise:

Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Dover
Hamburg
IJmuiden
Kiel
Kopenhagen
Oslo
Rotterdam
Southampton
Warnemünde
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

Met oceanliner Queen Mary 2 naar de Noorse Fjorden – vanaf Hamburg of Southampton

Cruise Noorwegen & Noordkaap incl. busreis bij Corendon

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie