Havila Voyages voortaan ook in april en mei naar Geiranger

Havila Voyages heeft aangekondigd dat het vanaf 2025 het seizoen dat naar het UNESCO-werelderfgoed Geirangerford vaart, verlengt met april en mei. De cruisemaatschappij vaart momenteel alleen tijdens de zomermaanden, van juni tot augustus, naar het wereldberoemde fjord.

Vanaf april kunnen passagiers de lente ervaren in de Geirangerfjord op de meest milieuvriendelijke schepen van de kustroute, die zowel stil als emissievrij varen.

“We willen onze gasten nog meer mogelijkheden bieden om de Geirangerfjord op de meest unieke manier te bezoeken. Wij zijn het enige bedrijf dat voldoet aan de eisen van de Noorse overheid voor emissievrije afvaarten in onze UNESCO-werelderfgoedfjorden en beloven een emissievrije en stille reis zelfs in het voorjaar de Geirangerfjord in”, zegt CEO Bent Martini van Havila Voyages.

“Nu heeft iedereen die met ons reist de kans om getuige te zijn van de bloei van de lente in een van de beroemdste fjorden ter wereld. Voor velen is de Geirangerfjord een belangrijke reden om voor de kustroute te kiezen, en we zijn blij dat we meer mensen de mogelijkheid kunnen bieden om ervaar de spectaculaire natuur van dit gebied.”

Nieuwe vereisten

De vereisten voor nulemissies zullen naar verwachting in 2026 van kracht worden. Havila Voyages is het enige bedrijf dat met succes aan deze vereisten heeft voldaan nadat het in juni 2022 voor het eerst met Havila Castor op batterijvoeding de fjord in was gevaren.

De eerste reis in 2025 zal plaatsvinden aan boord van het kust cruiseschip Havila Castor, dat op dinsdag 1 april 2025 de fjord zal binnenvaren.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie