Havila Voyages sluit tweede kwartaal 2024 positief af
Havila Voyages presenteerde onlangs haar resultaten voor het tweede kwartaal van 2024. De cijfers laten voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf een hogere omzet en een positief operationeel resultaat zien, met een overschot van ruim 58 miljoen Noorse kronen.
De omzet van Havila Voyages in het tweede kwartaal van 2024 bedroeg 369 miljoen NOK, vergeleken met 172 miljoen NOK in dezelfde periode vorig jaar. Deze groei is te danken aan zowel een hogere bezetting als een hogere gemiddelde hutomzet.
“Het is natuurlijk positief dat we een toename in inkomsten en een hogere bezetting zien. Dit laat zien dat we een product hebben dat meer erkenning krijgt en dat we een goede ervaring hebben kunnen bieden aan degenen die met ons hebben gereisd. We ervaren een zeer positieve ontvangst van zowel de kustgemeenschappen als onze passagiers”, zegt Bent Martini, CEO van Havila Voyages.
“Dit geeft ons vertrouwen in een hogere omzet en bezetting voor volgend jaar, vooral omdat de prijzen waarmee we dit jaar werkten, werden beïnvloed door ticketverkoop van voorgaande jaren en omboekingen tegen dezelfde prijs vanwege annuleringen met betrekking tot de vertraagde levering van onze laatste twee schepen.”
“We hebben een goede groei gezien in directe digitale verkopen via onze eigen kanalen. We verwachten dat onze moderne en milieuvriendelijkere kustrouteschepen, samen met een continu versterkt merk, zullen bijdragen aan een toenemende vraag in de toekomst.”
Verminderen voedselverspilling en CO2 uitstoot
Vergeleken met de referentiecijfers voor de kustroute uit 2017, verminderde het bedrijf zijn CO2-uitstoot met 36% en bij de eetgelegenheden aan boord werd 70 gram voedselverspilling per passagierscruisenacht geproduceerd.
“De eis in de overeenkomst met het Ministerie van Transport is een CO2-reductie van 25% ten opzichte van 2017, en we zijn er trots op dat we ruim boven die eis presteren. Onze sterke prestaties zijn geen excuus om te rusten. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen en we hebben bewezen dat het mogelijk is om maatregelen te nemen die het klimaat en het milieu vandaag de dag ten goede komen, niet alleen in de toekomst.”
“Het verminderen van voedselverspilling is ook belangrijk voor het terugdringen van broeikasgassen, en het is economisch gezien zinvol. We zijn blij dat we voedselverspilling op een niveau kunnen houden dat ver onder de industrienorm ligt”, concludeert Martini.