MSC Cruises

De Italiaanse cruisemaatschappij MSC Cruises is de laatste jaren flink aan de weg aan het timmeren op de Europese cruisemarkt. De vloot bestaat uit een enkel ouder schip met een intieme gezellige sfeer en een groot aantal (gloed)nieuwe cruiseschepen met veel faciliteiten voor het hele gezin. MSC biedt mogelijkheden om in verschillende cruisehavens in- en te ontschepen.

MSC richt zich op families en dat blijkt met name op de aantrekkelijke kinderkortingen. Kinderen tot en met 17 jaar reizen gratis mee, exclusief de havengelden. MSC cruiseschepen hebben een mooi aanbod aan kinderclubs, van de allerkleinste baby’s (niet op elk schip) tot de oudere jeugd.

MSC heeft internationale passagiers, uiteraard uit de Zuid-Europese landen maar ook uit de rest van Europa en Amerika. Bij cruises in Zuid-Amerika zijn veel Brazilianen en Argentijnse cruisereizigers aan boord. De sfeer op een MSC schip heeft een Italiaanse inslag, mede door de Italiaanse officieren. De communicatie wordt in een aantal talen gedaan: Italiaans, Frans, Spaans, Duits en in het Engels. Maar wees gerust, door de intercom hoor je alleen de broodnodige mededelingen.

De diners vinden plaats in twee vaste zittingen. Een vrije zitting is alleen beschikbaar voor hutten in de Aurea klasse (inclusief onder andere vele wellness-extra’s en drankpakket). Je vindt veel Italiaanse invloeden in de menu’s. De nieuwere schepen bieden ook een aantal andere restaurants aan waarvoor betaald moet worden.  Koffie, thee en water zijn op elk moment van de dag in het buffetrestaurant (geopend 20 uur per dag) verkrijgbaar.

MSC Yacht Club

De MSC Yacht Club is een exclusief gedeelte van een aantal schepen waar 200 gasten genieten van een sublieme service met tal van extra’s zoals butler & conciërge service een privé lounge, restaurant en een zwembaddek met grill.

Duurzaam

MSC Cruises streeft bij haar nieuwbouwschepen naar het gebruik van het duurzame LNG als brandstof. Bovendien zorgt de rederij voor klimaatneutraal cruisen en compenseert zij de Co2 uitstoot van haar vloot.

MSC in 2021 naar Noorwegen

 

2022

MSC zet in op liefst 5 schepen die korte tot langere cruises aanbieden. De MSC Magnifica vanuit Southampton, vanuit Kiel de MSC Grandiosa en MSC Preziosa. Tot slot vaart de MSC Poesia uit Warnemünde en de MSC Orchestra uit Hamburg.

Wij pakken de mooiste cruises er voor je uit.

Noordkaap

Vanuit Kiel en Hamburg vaart MSC met de MSC Orchestra (Hamburg) en de MSC Preziosa (Kiel) een aantal 11- tot 12 daagse routes vanaf €1039. Het zijn routes waarbij je zo’n 4 zeedagen hebt vanwege de afstand die overbrugd moet worden.

 • 12 mei – Kiel – MSC Preziosa
 • 18 mei – Hamburg – MSC Orchestra
 • 9 juni – Hamburg – MSC Orchestra
 • 15 juli – Hamburg – MSC Orchestra
 • 21 augustus – Hamburg – MSC Orchestra
 • 1 september – Kiel – MSC Preziosa

Spitsbergen

De MSC Orchestra gaat vanuit Hamburg naar Spitsbergen op twee 15-daagse reizen. Vanaf slechts €1579.

 • 20 juni – Hamburg – MSC Orchestra
 • 7 augustus – Hamburg – MSC Orchestra

Noorse Fjorden

MSC Grandiosa vaart vanuit Kiel naar de Noorse Fjorden. De eerste routes variëren iets in het begin van het seizoen, daarna bezoekt het schip altijd Flam, Hellesylt en/of Geiranger, en Alesund. Ook Kopenhagen wordt aangedaan op de 8-daagse route. Van 7 mei tot en met 30 juli. Vanaf €649! 

 • 7 mei – Oslo, Kristiansand, Flam
 • 14/28 mei, 25 juni, 23 juli – Flam, Hellesylt, Alesund
 • 21 mei, 4/11/18 juni, 2/9/16/30 juli – Flam, Hellesylt en/of Geiranger en Alesund

Vanuit Kiel of Kopenhagen start de MSC Virtuosa voor 1-weekse cruises van juni-augustus. Je bezoekt dan Hellesylt, Alesund en Flam. Vanaf €699! 

De MSC Orchestra maakt vanuit Hamburg een mooie fjordencruise aan het begin van het seizoen:

 • 27 april 2022 – 12 dagen – vanuit Hamburg naar Trondheim, Molde, Alesund, Hellesylt & Geiranger, Flam en Bergen, vanaf €1079.

De MSC Preziosa vaart vanuit Kiel zeer voordelige 8-daagse cruises naar de fjorden met vertrek op zondag om de twee weken. De havens op de route variëren enigszins. Vrijwel altijd worden Flam, Bergen en Stavanger bezocht. Daarnaast ook 1 haven extra zoals Alesund, Nordfjordeid, Olden, Maloy. Wil je deze cruise verlengen? Neem dan de cruise ervoor of erna naar de Baltische Staten zodat je een mooie 15-daagse route vaart!

 • MSC Preziosa vanuit Kiel: vertrek tweewekelijks vanaf 29 mei 2022 tot en met 7 augustus 2022, vanaf €629!

De MSC Poesia doet 8-daagse cruises vanaf Kopenhagen of naar keuze in Warnemünde, maar met een iets andere route. Ze vaart een aantal keer de route van mei-augustus vanuit Kopenhagen naar Warnemünde en een selectie van 3 Noorse havens zoals Bergen, Flam, Oslo, Hellesylt, Stavanger, Flam. Vanaf €769.

 

Bekijk de aanbiedingen

Jaar >
2021
2022
2023
Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

Cruises van MSC Cruises zijn boekbaar bij:

MSC Cruises Captain Cruise CruiseReizen.nl Cruisewinkel Stip  TUI

 

Deze schepen varen naar Noorwegen

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie