MSC Cruises

De Italiaanse cruisemaatschappij MSC Cruises is de laatste jaren flink aan de weg aan het timmeren op de Europese cruisemarkt. De vloot bestaat uit een enkel ouder schip met een intieme gezellige sfeer en een groot aantal (gloed)nieuwe cruiseschepen met veel faciliteiten voor het hele gezin. MSC biedt mogelijkheden om in verschillende cruisehavens in- en te ontschepen.

MSC richt zich op families en dat blijkt met name op de aantrekkelijke kinderkortingen. Kinderen tot en met 17 jaar reizen gratis mee, exclusief de havengelden. MSC cruiseschepen hebben een mooi aanbod aan kinderclubs, van de allerkleinste baby’s (niet op elk schip) tot de oudere jeugd.

MSC heeft internationale passagiers, uiteraard uit de Zuid-Europese landen maar ook uit de rest van Europa en Amerika. Bij cruises in Zuid-Amerika zijn veel Brazilianen en Argentijnse cruisereizigers aan boord. De sfeer op een MSC schip heeft een Italiaanse inslag, mede door de Italiaanse officieren. De communicatie wordt in een aantal talen gedaan: Italiaans, Frans, Spaans, Duits en in het Engels. Maar wees gerust, door de intercom hoor je alleen de broodnodige mededelingen.

De diners vinden plaats in twee vaste zittingen. Een vrije zitting is alleen beschikbaar voor hutten in de Aurea klasse (inclusief onder andere vele wellness-extra’s en drankpakket). Je vindt veel Italiaanse invloeden in de menu’s. De nieuwere schepen bieden ook een aantal andere restaurants aan waarvoor betaald moet worden.  Koffie, thee en water zijn op elk moment van de dag in het buffetrestaurant (geopend 20 uur per dag) verkrijgbaar.

MSC Yacht Club

De MSC Yacht Club is een exclusief gedeelte van een aantal schepen waar 200 gasten genieten van een sublieme service met tal van extra’s zoals butler & conciërge service een privé lounge, restaurant en een zwembaddek met grill.

Duurzaam

MSC Cruises streeft bij haar nieuwbouwschepen naar het gebruik van het duurzame LNG als brandstof. Bovendien zorgt de rederij voor klimaatneutraal cruisen en compenseert zij de Co2 uitstoot van haar vloot.

MSC in 2021 naar Noorwegen

MSC zet in 2021 voornamelijk in op haar grotere schepen, de MSC Splendida, MSC Preziosa en gloednieuwe MSC Virtuosa. De kleinere MSC Poesia (ca. 2500 passagiers) vaart de ontdekkingsroutes. Wij pakken de mooiste cruises er voor je uit vanaf Kiel, Hamburg en Kopenhagen.

Noordkaap

Vanuit Kiel en Hamburg vaart MSC met de MSC Splendida en de MSC Preziosa een aantal 11- tot 12 daagse routes vanaf €1039. Het zijn routes waarbij je zo’n 4 zeedagen hebt vanwege de afstand die overbrugd moet worden.

 • 13 mei – Kiel – MSC Splendida
 • 19 mei – Hamburg – MSC Preziosa
 • 10 juni – Hamburg – MSC Preziosa
 • 22 augustus – Kiel – MSC Splendida
 • 2 september – Kiel – MSC Splendida

Spitsbergen

De MSC Preziosa gaat vanuit Hamburg naar Spitsbergen op 2 15-daagse reizen. Vanaf slechts €1579.

 • 21 juni – Hamburg – MSC Preziosa
 • 8 augustus – Hamburg – MSC Preziosa

Noorse Fjorden

Vanuit Kiel of Kopenhagen start de MSC Virtuosa voor 1-weekse cruises van juni-augustus. Je bezoekt dan Hellesylt, Alesund en Flam. Vanaf €699!

De MSC Poesia doet 8-daagse cruises vanaf Kopenhagen of naar keuze in Warnemünde, maar met een iets andere route. Ze vaart een aantal keer de route van mei-augustus vanuit Kopenhagen naar Warnemünde en een selectie van 3 Noorse havens zoals Bergen, Flam, Oslo, Hellesylt, Stavanger, Flam. Vanaf €769.

2022

MSC zal met 5 schepen in Noord-Europa varen vanuit Kiel, Warnemünde, Hamburg, Kopenhagen en het Britse Southampton. De cruiseschepen varen niet alleen naar de Noorse Fjorden en Noordkaap maar ook richting Spitsbergen, Groenland, IJsland en Baltische Staten.

Noorse Fjorden & Noordkaap

 • MSC Grandiosa zal haar eerste seizoen in Noord-Europa doorbrengen vanuit Kiel. Om de week vaart de Grandiosa een 8-daagse cruise naar de Noorse Fjorden.
 • MSC Poesia: met de thuishaven in Warnemünde biedt zij cruises aan van 7 tot 21 nachten, waarbij je de Noorse Fjorden en Groenland kunt bezoeken;
 • MSC Orchestra biedt cruises aan van 10 tot 14 nachten van Hamburg naar IJsland, Ierland, Noordkaap en Spitsbergen;
 • MSC Preziosa zal met vertrek op zondag om de week een route varen van Kiel naar de Noorse Fjorden;
 • MSC Magnifica zal gevestigd zijn in Southampton en cruises van 2 tot 14 nachten aanbieden naar een reeks bestemmingen, waaronder de Noorse Fjorden.

Bekijk de aanbiedingen

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.

Cruises van MSC Cruises zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipTUIZeetours

 

Deze schepen varen naar Noorwegen

 

Geef een reactie