Longyearbyen

Longyearbyen

 

Aanlegplaats

Longyearbyen heeft een kade waar plek is voor een cruiseschip tot maximaal 335 meter. Wanneer meerdere grotere cruiseschepen tegelijkertijd in Longyearbyen zijn, zal er eentje moeten tenderen.

Afstand naar de stad

Het kleine plaatsje Longyearbyen is te voet te bereiken (ca 1,5 km). Let op: er is niet heel veel ruimte om zelf op pad te gaan, vlakbij de steiger staan al borden die aangeven dat voorbij het betreffende bord alleen bewapend – in verband met gevaar van ijsberen- gelopen mag worden. Er zijn veel (vanzelfsprekende) regels bij het bezoek aan Spitsbergen, aan de ene kant ter bescherming van het milieu en de flora en fauna, anderzijds ter bescherming van je zelf, om niet buiten de aangegeven gebieden te gaan, zonder bewapende begeleiding, in verband met mogelijke aanwezigheid van de ijsberen.

Bezienswaardigheden/excursies

Longyearbyen is de voornaamste haven van het eiland Spitsbergen (Noors grondgebied). Het is voornamelijk een start en aanleg haven voor expedities en in beperkte mate ook voor cruiseschepen en zelfs zeilschepen die deze uithoek bezoeken.  Over het algemeen zijn er voornamelijk scheepsexcursies hier te verkrijgen, in beperkte mate zijn er soms mogelijkheden tot bijvoorbeeld “dogsled on wheels” excursies, indien die niet al door het schip besproken zijn. In het plaatsje zijn onder andere een museum gewijd aan Svalbard (Noors voor Spitsbergen), het Svalbard Museum (90 Nkr), met veel informatie over Spitsbergen’s flora en fauna en het North Pole Expedition museum, met informatie over de luchtschepen die vanaf Spitsbergen richting Noordpool zijn gereisd. Er zijn enkele winkeltjes met onder andere poolkleding, souvenirs en zelfs sieraden en enkele eet en drink gelegenheden. Vlakbij Longyearbyen is de zogenaamde Seedvault gelegen, waar van over de gehele wereld zaden bewaard worden, die bij deze unieke omstandigheden voor het nageslacht bewaard kunnen worden. Recent heeft Syrië een beroep gedaan op de inhoud van de vault, om hier zaden bij wederopbouw voor te betrekken. Desbetreffende locatie is alleen met een excursie te bereiken.

Tip! Boek snel je excursies vooruit én goedkoper bij Getyourguide:

Kijk welke cruises naar Longyearbyen gaan:

Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik
  Meer informatie over de haven van Longyearbyen vind je hier.  

Lees hier het laatste nieuws over Spitsbergen

Terug naar havens

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie