Hurtigruten wil in september weer met 14 schepen gaan varen

Na een succesvolle terugkeer vorige maand heeft Hurtigruten haar plannen bekendgemaakt om haar cruise-activiteiten de komende maanden verder uit de breiden. De Noorse rederij streeft ernaar om uiterlijk in september weer met 14 van de 16 schepen te gaan varen.

‘Met de veiligheid en het welzijn van onze gasten en bemanning als onze hoogste prioriteit, is de reactie op onze succesvolle terugkeer vorige maand uiterst positief geweest van zowel de lokale gemeenschappen, onze gasten als de bemanning. Nu de reisbeperkingen worden opgeheven gaan we de volgende fase in van onze stapsgewijze terugkeer naar volledige exploitatie’, zegt Daniel Skjeldam, CEO van Hurtigruten.

Hurtigruten had op 16 juni de primeur met de terugkeer in de vaart van het MS Finnmarken als eerste zeecruiseschip ter wereld. Met beperkte capaciteit en strikte hygiënemaatregelen is Hurtigruten momenteel met vijf schepen actief op internationale en binnenlandse Noorse routes.

– Volgende maand start Hurtigruten weer met haar Arctische expeditiecruises.’s Werelds eerste hybride expeditieschip op batterijen MS Roald Amundsen en MS Spitsbergen varen vanaf medio juli 6 tot 15 daagse reizen naar de Arctische archipel van Svalbard.

– Stap voor stap zullen in augustus en september 7 extra schepen worden geïntroduceerd op de legendarische route van Bergen naar Kirkenes langs de Noorse kust. Hurtigruten heeft er sinds deze week al 4 schepen actief.

– Hurtigruten lanceert een reeks exclusieve routes naar de Britse eilanden op de MS Roald Amundsen. De korte expeditiecruises vertrekken vanuit Portsmouth (2 september), Liverpool (7 en 17 september) en Glasgow (12 september) en brengen gasten naar bestemmingen buiten de gebaande paden, zoals Isles of Scilly, Fowey, Rathlin Island, Fortwilliam , Oban, Fishguard en Waterford.

– De nieuwste toevoeging aan Hurtigruten’s vloot, het hybride expeditie schip op batterijen MS Fridtjof Nansen, markeerde de terugkeer van internationale cruises toen ze op 26 juni uit het Duitse Hamburg vertrok voor de eerste in een reeks expeditiecruises in de zomer van 2020 naar de Noorse kust. De routes van 14 nachten gaan door tot in september en verkennen werelderfgoedfjorden, gletsjers, vogelkliffen, smalle inhammen en andere locaties onder de middernachtzon – helemaal tot aan de Noordkaap.

Aangezien de reisbeperkingen worden opgeheven, biedt Hurtigruten Duitse en internationale gasten twee verschillende manieren om Noorwegen te verkennen. Expeditiecruises die vertrekken vanuit Hamburg en de originele reizen langs de Noorse kust. ‘Deze zomer hebben we de fjorden helemaal voor onszelf. Dit is een unieke kans om de ruige schoonheid van de Noorse kust te ervaren,aldus Skjeldam.

Tot op heden zijn er geen bevestigde of vermoede gevallen van COVID-19 op een van de Hurtigruten-schepen. Hurtigruten heeft strikte procedures geïmplementeerd om de gezondheid en veiligheid van gasten en bemanning te waarborgen.

Deze omvatten verminderde capaciteit om nog meer ‘social distancing’ mogelijk te maken, strikte hygiëneprotocollen, gezondheidscontroles en screenings, frequente temperatuurmetingen bij het aan boord gaan en toegang tot restaurants, en tal van andere maatregelen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie