Ny Alesund

Terug naar havens

Aanlegplaats

Ny Alesund heeft een kade waar kleinere cruiseschepen kunnen aanmeren. Daarnaast is er plek om te ankeren.

Afstand naar het dorp

Het kleine plaatsje Ny Alesund is te voet bereikbaar. Het is in Ny Alesund niet toegestaan om echt vrij rond te lopen, maar er is een soort van circuit door de bebouwing uitgezet, waarlangs de bezoekers kunnen lopen en de diverse gebouwen kunnen aanschouwen, waarvan er enkele toegankelijk zijn.

Bezienswaardigheden/excursies

Ny Alesund is de meest noordelijke nederzetting op Spitsbergen en is uitsluitend bevolkt door wetenschappers en onderzoekers uit diverse landen, waaronder Nederland. Diverse onderzoek locaties zijn niet permanent door de betreffende landen bewoond, maar worden bij de verschillende onderzoeken gebruikt.

Wanneer je de 1,5 km lange wandelroute volgt, kom je langs een klein museum, het meest noordelijke postkantoor en een souvenir winkel. Verder is er een standbeeld van de Noor Amundsen, staat er een aanleg pijler voor de luchtschepen die vanaf hier naar de Noordpool vertrokken en staat er nog een oud treintje uit voorbij tijden. Er staan langs de route verklarende teksten, waar uitgelegd wordt, wat er te zien is en bemanningsleden van het cruise schip, zorgen dat een ieder op de voorgeschreven route blijft. Als je heel rustig aan doet, ben je 30-45 minuten onderweg, exclusief de tijd in het museum, het postkantoor of de souvenir winkel.

Bekijk welke cruises naar Spitsbergen gaan

Sunweb - Nieuw! Stip

 

Terug naar havens

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie