Wat is de beste reistijd voor een Fjordencruise?

Wat is de beste reistijd voor je Fjordencruise?

Er wordt het hele jaar door gevaren langs de Noorse kust. Het meest populair is echter cruisen in de zomer omdat je dan veel beter weer hebt dan in de wintermaanden.

Zomercruise

Tijdens de zomermaanden het je het beste weer als je een wat zonnigere cruise zoekt. In het Zuiden van Noorwegen kan het in Oslo gerust 25°C worden. Hoe verder je naar het Noorden gaan hoe kouder het wel wordt. Vooral in de Fjorden kan je op het ene moment een mistige morgen hebben en een ronduit zonnige middag. 

Je zult merken dat de dagen lang zijn. In juli heb je de langste dagen en zal de zon nooit echt onder gaan. Geniet bijvoorbeeld op 23 juni van het midzomerfeest in Noorwegen. 

Vrijwel alle rederijen varen in de zomer langs de kust van Zuid naar Noord. Regelmatig gaan cruises naar de Noordkaap en Spitsbergen

Wintercruise

In de wintermaanden vaar je voornamelijk om de prachtige natuur te bewonderen. Zo kan je genieten van de besneeuwde bergtoppen en het koude weer. Het is gemiddeld zo rond de 0°C langs de kust.

Als je aan land komt in bijvoorbeeld de fjorden zou je best kunnen gaan skiën in één van de skiresorts. De excursies passen zich aan het weertype aan. Zo kun je met een sneeuwscooter een tochtje maken, gaan schaatsen op een lokale schaatsbaan, sneeuwschoenwandelen of slederijden met husky’s. 

De dagen zijn flink korter in Noorwegen dan bij ons. Zo van half november tot eind januari zijn er dagen in het hoge Noorden dat je geen zonnestraaltje ziet.

Alleen Hurtigruten en expeditierederijen varen in de winter langs de Noorse kust. 

northern-lights-3847784_1280

Noorderlicht

Het beroemde Noorderlicht zie je het vaakst in het Noorden van het land. Tussen oktober en maart komt deze aan de hemel. 

humpback-whale-1945416_1280

Walvissen

Expeditiecruises die in de winter gaan, varen naar het Noorden om daar walvissen te spotten die daar in groten getale te vinden zijn. Bultrugwalvissen en Orka’s komen voor voedsel naar de kust. Hoe mooier is het als ze rondom je expeditieschip zwemmen? De kapitein en de bemanning weten uit ervaring waar zij te vinden zijn. Daarnaast zijn natuurlijk veel andere dieren in deze periode te bewonderen, van zeearenden tot zeehonden. 

De beste walvisgebieden zijn langs de kust Andalsnes en de Vesterålen, een eilandengroep boven de Lofoten. 

Zoek direct je cruise uit:

Aanbiedingen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie