Flam

Terug naar havens

Aanlegplaats

Cruiseschepen leggen aan in Flam. Vrijwel direct bij het station van de Flamsbanen spoorlijn. Er is plek voor 1 schip aan de kade. Zijn er meer, dan gaan de andere cruiseschepen voor anker.  Met tenderboten word je dan naar de kade gebracht.

Afstand naar Flam

Je bent direct in het dorp Flam.  Fietsen zijn vlakbij de kade te huur. Mountainbiken kan onder andere naast de spoorlijn. In het dorp (tegenover het museum) is een toeristisch treintje die op mooie plekken komt.

Wat kan je zien in Flam?

De grootste attractie in Flam is de beroemde Flamsbanen spoorlijn van Flam naar Myrdal. De lijn is slechts 20 km lang maar is door het gemiddeld hellingspercentage van 5,5% Europa’s steilste spoorlijn met een schitterend uitzicht en enkele verrassingen zoals de zingende nimpf. Halverwege wordt gestopt bij de Kjosfossen waterval waar je voldoende tijd hebt om even rond te lopen en foto’s te maken. Aan het eindpunt Myrdal heb je eveneens genoeg tijd om rond te kijken en met dezelfde trein terug naar beneden te gaan.

Flamsbanen
Foto: Visit Flåm/Jonny Akselsen

Rederijen bieden uiteraard deze Flamsbanen als excursie aan. Zelf is het ook mogelijk (goedkoper) deze tocht te boeken.  Ga daarvoor ’s ochtends dírect bij het verlaten van je schip naar het ticketloket in het treinstation. Wanneer er veel cruiseschepen aanmeren, kan je het beste thuis vooraf boeken op de website. Kies niet de vroegste trein in de dienstregeling voor het geval je schip vertraagd is. Bij meer dan 10 personen boek je zeker via de website.

Naast het station in Flam is een klein museum en zijn er in het dorp wat souvenierwinkeltjes waar je kunt rondwandelen. Sportievelingen kunnen ook naar de waterval Kjosfossen lopen (ca. 1,5 uur lopen).

Een aanrader is verder het Stegastein uitzichtpunt met een brug eindigend in een glazen wand met uitzicht in de diepte. Naar Stegastein zijn korte tours te boeken.

Tip! Regel je excursies vooraf stukken goedkoper:

Kijk welke cruises naar Flam gaan:

Jaar >
2021
2022
2023
Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Rederij > ()
AIDA Cruises ()
Holland America Line ()
Royal Caribbean ()
MSC Cruises ()
TUI Cruises ()
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

 

Voor meer info over Flam ga je naar de website van de VVV van Flam of de website van de Flamsbanen.

 

Lees hier het laatste nieuws over Flam

Terug naar havens

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie