Bergen

Bergen

Aanlegplaats van je cruise

Cruise schepen meren aan op verschillende kades in Bergen. Kleinere schepen liggen nabij de oude haven. Grotere cruises in Bergen krijgen een plek bij een van de containerterminals. Wil je precies weten waar je cruiseschip die dag aanmeert? Klik hier.

Start je cruise in Bergen!

Rederijen Hurtigruten en Havila Voyages starten hun 12-daagse postroute cruises vanuit Bergen. Zorg dat je een dag eerder bent om optimaal van de stad te genieten! Tip: Je bagage kan je handig kwijt bij een van de bagagepunten van Radical Storage, voor een klein bedrag.

Afstand van je cruise schip naar het centrum van Bergen

Cruisepassagiers die nabij de oude haven aanmeren, hoeven slechts een klein eindje te lopen.

Wanneer je aankomt bij een van de andere kades zorgt de stad Bergen voor gratis shuttlebussen. Deze brengen de passagiers tot in het centrum naast het meer in het park. Ook vertrekken bij de andere kades Hop-On-Hop-Off bussen die vlakbij starten. Plattegronden worden gratis verstrekt door de VVV bij de kade. Je kunt ook wandelend naar het centrum. Volg de borden het terrein af en daarna de bordjes ‘ City Centre’.

 

Wat zie je in Bergen?

Bergen centrum is erg overzichtelijk. De hoofdbezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. De vismarkt en de oude pakhuizen in het gedeelte Bryggen zijn een must-see.

Daarnaast biedt de funicular (soort tandradbaan) een mooi uitzicht op de stad. Boven op de berg staat een restaurant en is een wandelroute die naar beneden gaat. Tip! Wanneer het erg druk is met cruiseschepen, ga dan direct ’s morgens naar deze populaire attractie. De entree is vlak bij de Vismarkt.

Bij de Vismarkt vertrekken dagelijks fjorden cruises, die schitterende tochten door onder andere kleinere fjorden (Fjordcruise til Mostraumen) maken.

Meer informatie: 

Voor meer info over Bergen ga je naar de Tourist Information. De folder van de VVV geeft veel informatie: klik hier. Bij de Vismarkt bevindt zich het pand van de VVV, met gratis Wifi. Openingstijden zijn:

  • juni, juli en augustus: 8:30 tot 22:00   mei en september: 9:00 tot 20:00
  • overige maanden: maandag – zaterdag 9:00 tot 16:00

Tip!

Regel vooraf goedkoper je excursies en bespaar veel geld bij Getyourguide:

 

Kijk welke cruise naar Bergen gaat:

Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

Met oceanliner Queen Mary 2 naar de Noorse Fjorden – vanaf Hamburg of Southampton

 

Lees hier het laatste cruise nieuws over Bergen

Terug naar havens

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie