Kristiansund

Terug naar havens

Cruiseschepen meren aan midden in de stad aan één van de twee cruisekades. Je bent dichtbij alle attracties, activiteiten en winkelgebieden.

Afstand naar het centrum

Op wandelafstand heb je alle faciliteiten bij de hand. Wil je gemakkelijk tussen de (vier) eilanden rond gaan, pak dan de lokale passagiers veerbootjes, de Sundbåtene.

Wat zie je in Kristiansund?

Kristiansund is niet te verwarren met Kristiansand, dat in het Zuiden van Noorwegen ligt op de route naar Oslo.

Het stadje ligt tussen Trondheim in het Noorden en het meer zuidelijker gelegen Molde. Kristiansund spreidt zich uit over 4 eilanden aan de rand van de zee, met een charmante haven in het midden.

Een aantal tips voor in Kristiansund en omgeving:

  • De belangrijkste bezienswaardigheid is the Antlantic Road, een unieke weg slingerend over bruggen en kleine eilandjes langs het water.
  • daarnaast zijn er op kleine eilanden prachtige dorpjes te zien, zoals het vissersdorpje Haholmen.
  • ook het eiland Grip is een mooi dorp om te bezichtigen (ca. 14 km)
  • een oude scheepswerf nabij het centrum
  • opera liefhebbers bezoeken een concert in de kleine opera.

 

Welke schepen varen naar Kristiansund?

Rederij Hurtigruten heeft de haven opgenomen in haar 12-daagse postroutes van Bergen naar Kirkenes en vice versa. De noordwaardse route bezoekt dit stadje ’s nachts, maar de zuidwaardse route (dus terug naar Bergen) bezoekt Kristiansund gelukkig overdag, aan het einde van de middag. De haven wordt verder bezocht door schepen die wat kleiner zijn, denk aan schepen van Fred. Olsen Cruise Lines, Oceania Cruises, Regent Seven Seas Cruises en de kleinere schepen van AIDA Cruises.

Bekijk exact welke cruises naar Kristiansund gaan:

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.

 

Lees hier het laatste nieuws over Kristiandsund

 

Terug naar havens

 

Afbeelding haven: Cruise Norway 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie