5 Insidertips voor je bezoek aan Kristiansund

Kristiansund is een niet veel bezochte haven tussen Molde en Trondheim. Slechts een paar rederijen varen in 2021 naar deze tophaven toe: Fred. Olsen Cruise Lines, Oceania met haar Marina, ultraluxe schepen Seven Seas Navigator en Seven Seas Voyager, en de kleine AIDAaura van AIDA Cruises. Ook Hurtigruten bezoekt deze mooie haven op haar postroutes van Bergen naar Kirkenes. Wij hebben 5 topplekken voor je in Kristiansund, als je even heerlijk wilt genieten van het lokale leven! De vijf insider tips voor Kristiansund zijn:

1. De Sundbåten veerbootjes

Al sinds 1876 varen er veerbootjes tussen de vier eilanden van het stadje Kristiansund. Ze zijn de ideale manier om van de ene kant naar de andere kant te komen. Je kunt ook een rondtochtje maken van zo’n 20 minuten. Bezoek dan daarna bijvoorbeeld het KlipFish museum Milnbrygga, waar je alles kunt zien over deze kabeljauw waar in vroeger tijden veel op werd gevist. (halte voor museum: Gomalandet, tours in het museum om 12.30, 13.30 en 15.30 uur)

2. Patrick Volckmar Café & Coffee Roaster

Een gezellig café in de haven met een eigen koffiemélange en roosterij en de niet te versmaden wafels. Je waant je in een museum met allerlei oude spulletjes van de nog in werking zijnde koffiebranderij. (adres: Freiveien 8)

3. Vanndamman/Kringsjå/Klubba

Gewoon fijne parken/gebieden op loopafstand van de cruisekades. Met uitzicht op het water! Neem met mooi zeker even een kleedje mee om op te zitten.

4. Mætt & Go

Een perfecte plek voor een koffie in de morgen met wat lekkere lokale lekkernijen. Je kunt er ook lokale biertjes etc kopen. Mocht je tijd hebben om te lunchen voordat weer naar je schip gaat, dan kan dat in het restaurant dat erbij zit.  (adres: Kaibakken 2)

5.  Scheepswerfmuseum Mellemværftet

Bezoek een oude scheepswerf Mellemvaerfet (‘de middelste scheepswerf’) waar je kan zien hoe hout en ijzer werden gebruikt om schepen te bouwen. De werf was in gebruik van 1856 tot 1978. Het is een echt levend museum waar de medewerkers in overall rondlopen. (adres: Kranav. 22)

Bekijk alle cruises naar Kristiansund

Jaar >
2021
2022
2023
Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie