Hurtigruten

Hurtigruten

Hurtigruten is een bijzondere rederij die met postschepen veel kustplaatsen in Noorwegen met elkaar verbindt. Het mooie is dat passagiers mogen meevaren op deze postschepen. Daarnaast richt Hurtigruten zich op expeditiecruises naar de Noord- en Zuidpool met een aantal vaste schepen zoals de Midnatsol, Flam en de nieuwere schepen Roald Amundsen en Fridtjof Nansen.

Kustroute

De Noorse kustroute vaart Hurtigruten met dezelfde 7 schepen: de Kong Harald, Nordkapp, Nordlys, Nordnorge, Polarlys, Richard With en Vesteralen.

Bijna elke dag (de route wordt gedeeld met rederij Havila) vertrekt er vanuit Bergen in Noorwegen een Hurtigruten schip. De route langs de kust is 12 dagen lang. Elke dag worden er meerdere dorpen en plaatsen aangedaan waar post en vracht gelost wordt. Voor passagiers is er wel de mogelijkheid om deel te nemen aan excursies.

De hutten zijn op de nieuwere schepen netjes en goed ingericht. Op de oudere schepen zijn er soms alleen stapelbedden en een zitbank aanwezig. Let dus goed op met welk schip je de route doet.  Activiteiten ga je op deze schepen niet aantreffen. Wel zijn er ruime lounges met prachtuitzichten en worden lezingen gehouden. Op de Trollfjord zijn suites en een spa aanwezig. De komende jaren worden veel schepen gerenoveerd naar duurzame schepen.

Bekijk de postroute cruises van Hurtigruten in Noorwegen:

Maak kennis met de postroute-vloot:

Expeditiecruises van Hurtigruten

De rederij vaart naast de postroute ook vele expeditiecruises met een aantal schepen, die al dan niet daarvoor speciaal gebouwd zijn. De cruises variëren van Noord- tot Zuidpool en expeditiebestemmingen daar tussen in. Ook wordt er gevaren rondom de Galapagos eilanden.

De vloot van expeditieschepen bestaat uit:

Hurtigruten naar Noorwegen

 

2024/2025

Hurtigruten vaart het gehele jaar door van Bergen in het Zuiden van Noorwegen naar Kirkenes, voorbij de Noordkaap. In 12 dagen tijd (of 6/7 voor een ‘halve’ route) ga je van Zuid naar Noord en terug naar het Zuiden. Je kunt de route halveren door te kiezen voor bijvoorbeeld alleen het Zuid-Noord deel (7 dagen, Bergen naar Kirkenes) of het Noord-Zuid (Kirkenes-Bergen) deel van zes dagen. De schepen stoppen talloze malen en je kunt deelnemen aan diverse excursies.  Cruises zijn beschikbaar vanaf:

  • 12-daagse rondreis: vanaf €2537
  • 7 dagen Bergen-Kirkenes: vanaf €924 
  • 6 dagen Kirkenes-Bergen: vanaf €756 

Wil je Hurtigruten beleven maar dan op een korter traject? Dat kan gemakkelijk want in elke haven mag je inschepen of ontschepen. Denk bijvoorbeeld aan een stukje meevaren tussen Tromso en Bergen (4 dagen vanaf €351) of Bergen en Trondheim (3 dagen vanaf €255).

2025: Noordkaap vanuit Hamburg, Oslo of Bergen met MS Trollfjord

Met het MS Trollfjord ga je langs dezelfde Noorse kust tijdens de North Cape Express. Je doet geen 34 havens aan, maar alleen de grotere en/of mooiste havens zoals Haugesund, Alesund, Bronnoysund, Svolvaer, Tromso, Alta, Rorvik (e.a) en altijd Honningsvag. Je kunt vertrekken uit Hamburg, Oslo of Bergen. De prijzen verschillen behoorlijk!

  • van/naar Hamburg: vanaf 16 mei elke twee weken tot en met 5 september, 15 dagen vanaf €4590.
  • van Oslo naar Bergen: vanaf 9 december 2024 – 2 mei 2025 / elke maand 1x, 14 dagen vanaf €3149.
  • van Bergen naar Oslo: vanaf 21 december 2024 – 20 april 2025 / elke maand 1x, 14 dagen vanaf €2789.

2025: Noordkaap en Spitsbergen met Otto Sverdrup

De rederij biedt vanaf 20 mei een unieke Svalbard Express aan: vanaf Bergen reis je naar Spitsbergen en weer terug in 15 dagen. Deze cruise wordt elke twee weken gevaren vanaf 20 mei, 15 dagen vanaf €4199. 

Naar wens kan je deze inkorten door te ontschepen in Longyearbyen (Spitsbergen) of juist daar in te schepen. Let wel dat je dan geen Noordkaap meer bezoekt als je inscheept in Longyearbyen. Vanaf €2614

Cruises van Hurtigruten zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Waterproof Expeditions

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie