In welke havens starten cruises naar de Noorse Fjorden?

Vanuit Nederland start het merendeel van de schepen in Amsterdam en Rotterdam, heel erg handig! Dit zijn wel de 1-weekse Noorse Fjorden cruises en zelden langer. Vanuit IJmuiden kan je ook inschepen en deze cruises (Costa Cruises) zijn net wat langer.

In alle ons omringende landen kan je ook inschepen, zoals in Groot-Brittannië (Southampton, Londen), Duitsland (Bremerhaven, Kiel, Hamburg) en Denemarken (Kopenhagen). Ga je met Hurtigruten mee, dan stap je in Bergen op aan het begin van de 7- of 12-daagse route of je scheept in Kirkenes in, aan het einde van de route, hoog in het Noorden van Noorwegen.

Met name Kopenhagen en Southampton zijn goed te bereiken met het vliegtuig. Zo vliegt de KLM in 2020 gelukkig weer rechtstreeks op Southampton!

Welke cruises starten in 2021 vanuit Nederland?

Vanaf Amsterdam

De Celebrity Reflection gaat vanuit Amsterdam: op 29 mei (9-daagse), 17 juni (12-daagse) en 11 juli (8-daagse cruise).  De langste cruise bezoekt eerst Ijsland en daarna een klein aantal bestemmingen in Noorwegen. Vanaf €1324.

De Costa Favolosa (3800 passagiers) maakt 10-daagse cruises vanuit Amsterdam.

 • 15 juni – Bergen, Geiranger, Andalsnes, Flam, Stavanger en Bremerhaven. Vanaf €1209.
 • 8 juli / 18 augustus / 27 augustus – Bergen, Geiranger & Hellesylt, Andalsnes, Flam en Bremerhaven. Vanaf €1349.
 • 31 juli – Bergen, Andalsnes, Alesund, Nordfjordeid, Stavanger en Bremerhaven. Vanaf €1409.

Vertrek uit Amsterdam naar Noorse Fjorden – 8 dagen – Nieuw Statendam of Ryndam

De Nieuw Statendam (mei) en de Ryndam (vanaf juni) vertrekken het gehele seizoen op zondag vanuit Amsterdam.  Bestemmingen die veel bezocht worden zijn Eidfjord, Flam en Stavanger.

Zuid-Noorwegen – vanaf €1449 – Ryndam

De nieuwe Ryndam neemt het stokje over van de Nieuw Statendam deze zomer. De eerste cruises zijn nog wel van de Nieuw Statendam en zijn aanmerkelijk goedkoper dan die van de Ryndam.

 • 30 mei 2021 – Oslo, Kristiansand, Stavanger, Flam  (Nieuw Statendam!) – Vanaf €1109
 • 13 juni – Oslo, Kristiansand, Eidfjord, Flam
 • 27 juni – Oslo, Kristiansand, Flam, Stavanger
 • 11 juli – Oslo, Kristiansand, Skjolden, Stavanger
 • 8 augustus – Oslo, Kristiansand, Flam, Eidfjord

West-Noorwegen – vanaf €1400 – Ryndam

 • 23 mei 2021  – Eidfjord, Geiranger, Alesund, Bergen (Nieuw Statendam!) – vanaf €1299
 • 20 juni – Eidfjord, Geiranger, Molde, Bergen
 • 4 juli – Geiranger, Molde, Bergen, Haugesund
 • 1 augustus – Eidfjord, Geiranger, Molde, Bergen
 • 15 augustus – Geiranger, Bergen, Ulvik, Alesund
 • 12 september – Eidfjord, Geiranger, Alesund, Bergen

De Veendam vaart op 3 juli 2021 een zeer bijzondere route, via de Noorse kust richting de Noordkaap en verder naar het Noorden naar Spitsbergen. Onderweg zie je ook IJsland en Ierland. Vanaf €5199.

De Jewel of the Seas vertrekt vanuit Amsterdam richting Ijsland en bezoekt tevens een paar bestemmingen in Noorwegen. De Jewel gaat op 9 juni & op 20 augustus voor een 13-daagse cruise. Je bezoekt Bergen, Geiranger of Alesund. Daarna ga je door naar Reykjavik en Akureyri en eindig je via Ierland (Cork) weer in Amsterdam. Vanaf €1622.

Ultraluxe schip Seabourn Sojourn vaart van Amsterdam naar Kopenhagen op 19 juni 2021 met o.a. 2 dagen Hamburg, Haugesund, Alesund, Molde, Geiranger, Skjolden, Stavanger. Vanaf €7999.

Vanaf IJmuiden

Vanuit IJmuiden kan je starten op de Costa Favolosa op 8 augustus naar Bergen, Geiranger & Hellesylt, Andalsnes, Flam, Stavanger en Bremerhaven. Vanaf €1509.

Vanaf Rotterdam

De Marco Polo bezoekt de Noordkaap op 19 februari en 6 maart 2021 vanuit Rotterdam (16 dagen) zodat je wellicht het Noorderlicht kunt zien! Op deze route van 19 februari zie je o.a. Trondheim, Tromso, Alta en Honningsvag. Op 6 maart ga je naar o.a. Trondheim, Harvik, Tromso en Alta. Op deze tweede reis ga je helaas niet naar Honningsvag! Beschikbaar vanaf ca. €1175.

De Columbus bezoekt de Noordkaap met vertrek op 23 oktober 2021, ook vanaf Rotterdam. Je gaat in ieder geval naar Tromso, Alta én Honningsvag.

Columbus*** van Cruise & Maritime Voyages gaat vanaf Rotterdam op 23 & 30 mei, 26 juli en 28 augustus naar de Noorse Fjorden. Je vaart naar diverse bestemmingen zoals Flam, Eidfjord, Olden, Geiranger en Bergen. Het klassieke cruiseschip Marco Polo gaat op 24 april 2021 voor een kortere 7-daagse reis.  Vanaf €639!

De AIDAprima vaart 1-weekse routes vanuit Rotterdam en doet naast Hamburg, in Noorwegen de havens Hellesylt & Geiranger, Alesund, Stavanger en de stad Bergen aan. Er zijn ook routes met Andalsnes en Molde in plaats van Hellesylt & Geiranger. Vanaf €995.

De Rotterdam van Holland America Line vaart vele malen naar de Noorse Fjorden met wisselende routes. De cruises duren 8 dagen. Fijn is dat alle 8-daagse cruises op zaterdag vertrekken! Je kunt de cruises optimaal combineren omdat het schip elke week een andere route vaart, de zuidelijke route, de meer westelijke route, Noordkaap of andere bestemmingen.

Zuid-Noorwegen – Viking Sagas – 8 dagen – vanaf €1099

 • 1 mei 2021 – Oslo, Kristiansand, Skjolden, Stavanger
 • 12 juni – Oslo, Kristiansand, Skjolden, Stavanger

West-Noorwegen – Viking Legendes -8 dagen – vanaf €1099

 • 24 april 2021 – Eidfjord, Alesund, Molde, Bergen
 • 22 mei – Eidfjord, Alesund, Molde, Bergen
 • 19 juni – Eidfjord, Alesund, Molde, Bergen

Vertrek uit Rotterdam naar Noordkaap – 15 dagen – Rotterdam

De Rotterdam vaart tweemaal dit seizoen naar het noordelijkste puntje van het vasteland van Noorwegen, de Noordkaap. De havens daar die worden bezocht, zijn Hammerfest en Honningsvag. Een aanrader! Vanaf €2399.

 • 8 mei  – Eidfjord, Skjolden, Andalsnes, Bergen, Stavanger, Trondheim, Hammerfest, Honningsvag
 • 29 mei – Eidfjord, Skjolden, Alesund, Bergen, Stavanger Trondheim, Hammerfest, Honningsvag

Geef een reactie