In welke Nederlandse havens starten cruises naar de Noorse Fjorden?

Vanuit Nederland kan je je Noorse Fjorden cruise starten! Het merendeel van de schepen doet dit vanuit Amsterdam en Rotterdam. Heel erg handig! Dit zijn wel de 1-weekse Noorse Fjorden cruises en zelden langer. Vanuit IJmuiden kan je ook inschepen zoals op Hurtigruten in 2024.

Tot slot kan je uit Rotterdam met de Volendam vertrekken met een zeer klein aantal cruises naar de Noorse Fjorden. Deze zijn in combinatie met Noordkaap, Spitsbergen en IJsland.  

 Andere alternatieven

In alle ons omringende landen kan je ook inschepen, zoals in Groot-Brittannië (Southampton, Londen), Duitsland (Bremerhaven, Kiel, Hamburg) en Denemarken (Kopenhagen). Ga je met Hurtigruten of Havila mee op de postroute, dan stap je in Bergen op aan het begin van de 7- of 12-daagse route of je scheept in Kirkenes in, aan het einde van de route, hoog in het Noorden van Noorwegen.

Met name Kopenhagen en Southampton zijn goed te bereiken met het vliegtuig. Zo vliegt de KLM rechtstreeks op Southampton!

Welke cruises starten vanuit Nederland?

Vanaf Amsterdam

Vanuit Amsterdam gaat altijd een aantal rederijen: te weten Holland America Line, Costa Cruises, Royal Caribbean Int. en Celebrity Cruises. Er zijn tal van routes waaruit je kunt kiezen. Klik door naar de rederij voor de cruises:

Costa Cruises Celebrity Cruises Holland America Line Royal Caribbean

 

Vanaf IJmuiden

Vanuit IJmuiden vaart regelmatig rederij Hurtigruten naar Noorwegen.

 

Klik hier door voor Hurtigruten

 

Otto Sverdrup Hurtigruten in Noorse Fjorden - copyright Cruisereiziger

Vanaf Rotterdam

 

Rederij AIDA Cruises vaart al jaren regelmatig vanaf Rotterdam met mooie all-weather familie schepen.  Ook Celebrity Cruises vaart vanuit Rotterdam naar de Noorse Fjorden en vaste gast is Holland America Line, die vrijwel twee of drie keer per maand vanuit Rotterdam met cruiseschip Rotterdam naar Noorwegen gaat.

 

AIDA Cruises Celebrity Cruises Holland America Line

 

Hier zie je een aantal mooie aanbiedingen vanuit Nederland:

Jaar >
2021
2022
2023
Vertrekhaven >
Amsterdam
Rotterdam
IJmuiden
Vlissingen
Rederij >
AIDA Cruises
Azamara
Celebrity Cruises
Costa Cruises
Holland America Line
MSC Cruises
Royal Caribbean
Seabourn
TUI Cruises
Cruisehavens >
Alesund
Bergen
Eidfjord
Flam
Geiranger
Hardanger
Haugesund
Henningsval
Honningsvag
Kristiansand
Kristiansund
Lofoten
Lysefjord
Nordfjordeid
Noordkaap
Olden
Oslo
Skagen
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Ulvik

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie