In welke Nederlandse havens starten cruises naar de Noorse Fjorden?

Vanuit Nederland start het merendeel van de schepen in Amsterdam. Heel erg handig! Dit zijn wel de 1-weekse Noorse Fjorden cruises en zelden langer. Vanuit IJmuiden kan je ook inschepen en deze cruises (Costa Cruises) zijn net wat langer.

Tot slot kan je uit Rotterdam met de Volendam vertrekken met een zeer klein aantal cruises naar de Noorse Fjorden. Deze zijn in combinatie met Noordkaap, Spitsbergen en IJsland. 

 Andere alternatieven

In alle ons omringende landen kan je ook inschepen, zoals in Groot-Brittannië (Southampton, Londen), Duitsland (Bremerhaven, Kiel, Hamburg) en Denemarken (Kopenhagen). Ga je met Hurtigruten mee, dan stap je in Bergen op aan het begin van de 7- of 12-daagse route of je scheept in Kirkenes in, aan het einde van de route, hoog in het Noorden van Noorwegen.

Met name Kopenhagen en Southampton zijn goed te bereiken met het vliegtuig. Zo vliegt de KLM in 2020 gelukkig weer rechtstreeks op Southampton!

Welke cruises starten in 2022 vanuit Nederland?

Vanaf Amsterdam

Celebrity Cruises

Celebrity Cruises vaart slechts een paar keer in 2022 vanaf Amsterdam naar de Noorse Fjorden. Je kunt ook vanuit Southampton. Aan boord van de vijf-sterren schepen ontbreekt het je aan niets. Relatief nieuw is dat de rederij een all-inclusive cruise aanbiedt: inclusief wifi, drankjes en fooien!

 • De prachtige Celebrity Apex gaat vanuit Amsterdam: op 19 juni 2022 (8-daagse) en 13 augustus 2022 (12-daagse) naar de Noorse Fjorden. Je bezoekt Alesund, Stavanger, Bergen, Geiranger op 19 juni en Alesund, Stavanger, Molde en Haugesund op de cruise van 13 augustus. Vanaf €1519 (binnenhut)/ €2017 (buitenhut) /€ 2339 (balkonhut).

Holland America Line

De nieuwste aanwinst Rotterdam vaart in 2022 voor haar eerste seizoen vanuit Amsterdam. Het Pinnacle class schip maakt 8-daagse cruises naar de Noorse Fjorden en diverse Noorse steden. Daarnaast cruist de Rotterdam ook éénmaal naar de Noordkaap op 26 juni 2022.

Rotterdam – Noorse Fjorden 2022 (vanuit Amsterdam)

 • 1 mei – 8 daagse cruise – Amsterdam – Eidfjord, Bergen, Geiranger en Alesund – €1370 (Noorse Legenden).
 • 22 mei – 8-daagse cruise – Amsterdam – naar Eidfjord, Alesund, Geiranger, Bergen
 • 29 mei – 8-daagse cruise – Amsterdam – Kristiansand, Oslo, Stavanger en Flam – €1470 (Viking Saga’s).
 • 5 juni – 8-daagse cruise – Amsterdam – Eidfjord, Bergen, Geiranger en Molde (Noorse Legenden) €1470.
 • 12 juni – 8-daagse cruise – Amsterdam – naar Oslo, Kristiansand, Stavanger, Flam

IJsland en Noordkaap met de Rotterdam

 • 26 juni – Amsterdam – 15-daagse cruise naar Noordkaap met Eidfjord, Bergen, Stavanger Skjolden, Andalsnes, Trondheim, Hammerfest, Honningsvag – €2540.
 • 31 juli – Amsterdam – 15-daagse cruise naar Ijsland met Molde en Bergen. €2940.

Royal Caribbean

De Jewel of the Seas start op 31 augustus 2022 een 10-daagse Noorse Fjordencruise waarbij je Olden, Flam, Geiranger, Alesund en Kristiansand bezoekt. Vanaf €953.

Leuk zijn de 13-daagse Arctic Circle – cruises waarbij je naar de Noordkaap (Honningsvag) gaat. Deze vertrekken op 20 juni 2022 en 26 juli 2022. Vanaf €1302. Onderweg zijn er per vertrekdatum verschillende Noorse havens zoals Molde, Geiranger, Tromso, Flam, Bergen en Kristiansand. 

Vanaf IJmuiden

Vanuit Amsterdam én IJmuiden vaart de Costa Fortuna diverse cruises van verschillende lengtes. De rederij vaart tweemaal dezelfde route, op 29 mei en 7 juli 2022. Het zijn zeer complete mooie routes van 2 weken:

 • 29 mei – (15 dagen) – Ijmuiden  – Stavanger, Molde, Andalsnes, Bodo, Narvik, Gravdal, Haugesund, Bremerhaven
 • 7 juli – (15 dagen) – Amsterdam – Stavanger Molde, Andalsnes, Bodo, Narvik, Gravdal, Haugesund, Bremerhaven

Andere routes:

 • 26 juni – (12 dagen) – IJmuiden – Stavanger, Trondheim, Andalsnes, Molde, Olden, Vik, Haugesund, Bremerhaven
 • 21 juli – (12 dagen) – Amsterdam, Alesund, Olden, Vik, Stavanger, Kristiansund, Oslo, Bremerhaven
 • 1 aug – (14 dagen) – IJmuiden, Haugesund, Molde, Andalsnes, Bodo, Narvik, Gravdal, Stavanger, Bremerhaven

Vanaf Rotterdam

De kleinere Volendam (met ca. 1400 passagiers) vaart de langere routes vanuit Rotterdam. Denk daarbij aan 13- tot 21-daagse cruises naar de Noorwegen en de Noordkaap vanuit Rotterdam in combinatie met de Oostzee of Groot-Brittannië:

Volendam – Noordkaap vanuit Rotterdam

 • 15 mei – 15-daagse cruise vanuit Rotterdam – Stavanger, Flam, Geiranger, Bergen, Alesund, Trondheim, Honningsvag en Hammerfest – €2540.
 • 12 juni – 21-daagse Spitsbergen en Ijsland cruise vanuit Rotterdam – met Bergen, Eidfjord, Molde, Longyearbyen en Ny Alesund op Spitsbergen – €5150.

Bij dit rijtje voegt zich nog een Noordkaap cruise, namelijk met vertrek op 3 juli.

 • 3 juli – Noordkaap en West-Europa cruise van 28 dagen – Stavanger, Flam, Alesund, Geiranger, Bergen Trondheim, Hammerfest, Honningsvag.

 

Een ander alternatief vanuit Rotterdam zijn de langere cruises met AIDA Cruises. De AIDAprima vaart 2-weekse routes vanuit Rotterdam en doet naast de metropolen Hamburg, Zeebrugge, Southampton en Le Havre, in Noorwegen de havens Haugesund, Eidfjord, Flam en Nordfjordeid aan. 

Deze route wordt 11x gevaren in 2022 van mei tot en met oktober. Vanaf €3440 (2 personen). Er is ook een 8-daagse route beschikbaar op 21 april 2022 met Flam, Haugesund, Stavanger. Deze cruise eindigt wel in Kiel, vanaf €2090 (2 personen).  Wil je 1-weekse cruises op dit schip naar de Noorse Fjorden dan vertrek je vanuit Hamburg, vanaf €995.

Hier zie je een aantal mooie aanbiedingen:

Jaar >
2021
2022
2023
Vertrekhaven >
Amsterdam
Rotterdam
IJmuiden
Vlissingen
Rederij >
AIDA Cruises
Azamara
Celebrity Cruises
Costa Cruises
Holland America Line
MSC Cruises
Royal Caribbean
Seabourn
TUI Cruises
Cruisehavens >
Alesund
Bergen
Eidfjord
Flam
Geiranger
Hardanger
Haugesund
Henningsval
Honningsvag
Kristiansand
Kristiansund
Lofoten
Lysefjord
Nordfjordeid
Noordkaap
Olden
Oslo
Skagen
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Ulvik

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie