Geiranger

Geiranger

Aanlegplaats

Na een prachtige tocht door de fjord van Geiranger, gaan cruiseschepen voor anker in de baai voor Geiranger. Het is over het algemeen vrij vol met enkele cruiseschepen op een dag.

 

Afstand naar Geiranger

Er zijn twee opties in Geiranger: je maakt gebruik van tenderboten of je schip meert direct aan op een drijvende kade. Deze kade, de Seawalk, zorgt ervoor dat je gewoon van je schip afloopt en via deze drijvende kade naar het dorpje toeloopt. 

De tweede optie is dat je met een tenderboot naar de tenderbootkades wordt gebracht. Binnen enkele minuten sta je in Geiranger.

 

Wat zie je in Geiranger?

De Geirangerfjord is een belevenis. Zorg dat je vroeg uit bed bent en kunt genieten van al het natuurschoon. De fjord is namelijk niet voor niets een wereldnatuurerfgoed van UNESCO. Op een groot aantal cruiseschepen mag je gedurende deze tocht van een paar uur, op de boeg staan van je schip. Dit zorgt voor een nog mooiere belevenis. Mis zeker de watervallen niet, onder andere de Zeven Zusters.

Het kleine Geiranger heeft slechts 300 inwoners die voornamelijk leven van het toerisme. je vindt er dan ook enkele hotels, campings en veel chaletverhuur. Geiranger biedt een fjord bezoekerscentrum (lopend te bereiken door de slingerende weg naar boven te volgen) waar tegen betaling een interessante tentoonstelling bezocht kan worden. daarnaast is er een souvenirwinkeltje, een cafetaria en speelmogelijkheden voor de kinderen op het grasveld.

De mooiste uitzichtspunten kunnen worden bereikt met een hop on hop off bus die vanuit het dal naar boven rijdt. Wandelaars gaan naar het hoger gelegen wandelgebied. Vanaf het fjordcentrum is een wandelroute aangegeven (met rode paaltjes, behoorlijk niveau) de berg op. In het dorp zijn kano’s te huur voor een tochtje in de baai.

Excursies die door cruisemaatschappijen worden aangeboden zijn bustochten naar de Fjord, sportieve acties als begeleid wandelen en kanoën.

Voor meer info over Geiranger ga je naar de website van Geiranger Tourist Information. Lees wat Cruisereiziger zelf heeft gedaan in Geiranger op de Blog van de Celebrity Infinity.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper bij Getyourguide:

 

Kijk welke cruises naar Geiranger gaan:

Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie