Noorwegen schittert in nieuwe ‘Mission: Impossible’ -film

Bezoek de unieke Noorse locaties die worden getoond in de nieuwe «Mission: Impossible – Dead Reckoning – Part One», die op 12 juli op het grote scherm verschijnt. Het verhaal speelt zich af in Oostenrijk, terwijl in werkelijkheid veel van de meeste scènes in Noorwegen zijn gefilmd.

Epische stunt

In de actiefilm voert Tom Cruise uit wat wordt beschouwd als een van de grootste stunts in de filmgeschiedenis: een motorfiets springt van de 1246 meter hoge Helsetkopen-bergklif in een basissprong! De filmploeg besteedde veel tijd aan de voorbereiding van de stunt die plaatsvindt in Hellesylt, gelegen in West-Noorwegen, dicht bij de door UNESCO beschermde Geirangerfjord in Sunnmøre. De grootste stad in de omgeving is Ålesund.

“Dit is verreweg het gevaarlijkste dat we ooit hebben geprobeerd.” aldus Regisseur Christopher McQuarrie.

Tom Cruise deed de stunt zelf. Hij wilde dat het perfect zou zijn, dus deed hij de ongelooflijke stunt zes keer op één dag. De filmposter toont de Noorse natuur en de epische stunt van Helsetkopen in Hellesylt.

Nu kun je in de voetsporen treden van Tom Cruise en deelnemen aan een begeleide wandeltocht naar de ongeëvenaarde Helsetkopen, of een fiets huren in de vallei van Hellesylt om de berg van een veilige afstand te bekijken.

Spoorweg gevecht

Een andere actiescène in de film speelt zich ook af in Noorwegen. Tom Cruise en co-acteur Esai Manuel Morales Jr. vechten op het dak van de trein op Rauma Railway, omlijst door de dramatische natuur in het noordwesten. Rauma is uitgeroepen tot mooiste spoorlijn van Europa. In 1 uur en 40 minuten brengt het je van de woeste bergen rond Dombås naar de fjord in de berghoofdstad Åndalsnes.

In de film blazen ze de Kylling-brug op. Maar maak je geen zorgen, deze is niet echt ontploft – dus als je veilig en wel aankomt in Åndalsnes, kun je rijden of fietsen over de beroemde Trollstigen-weg die Åndalsnes verbindt met de plek waar Tom Cruise tussen zijn werk door verbleef, de charmante dorp Valldal in Sunnmøre. Van daaruit pendelde hij naar de verschillende omliggende locaties.

Valldal staat bekend als de avonturenvallei, met raften, een klimpark en fjordkajakken.

Houdt vast aan Noorwegen

Dit is niet de eerste keer dat de filmploeg van Mission: Impossible Noorwegen binnenkomt. Verder naar het zuiden in West-Noorwegen kun je naar Preikestolen wandelen. Dit is een van de meest iconische toeristische plekken in Noorwegen, die de perfecte achtergrond vormde voor de cliffhanger-finale van de voormalige Mission: Impossible – Fallout 6. Deze speelde zich af in India.

Tom Cruise en zijn actieploeg worden nooit moe van de ongetemde locaties van Noorwegen. Mission: Impossible 8 wordt al in 2023 opgenomen en heeft een Arctische sfeer. Deze speelt op het pooleiland Spitsbergen.

Foto credit: Paramount Pictures

Bekijk snel welke cruises naar bijvoorbeeld Geiranger of Alesund gaan:
Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie