Andalsnes

Andalsnes

Cruiseschepen meren in Andalsnes ten oosten aan van het centrum. Het stadje ligt bijna aan het einde van de Romsdalfjord. Er is plek voor 1 schip tot maximaal 330 meter of 140.000 brutoton.

Afstand naar het centrum van Andalsnes

Je loopt vanaf de pier Tindekaia zo het centrum in van het stadje, op zo’n 200 meter. De kade ligt ten noord-oosten van het stadje. 

Wat zie je in Andalsnes?

Åndalsnes is een fijne overzichtelijke plaats dat bekend staat als bergbeklimmings dorp met 3000 inwoners. De hoofdattracties van Åndalsnes zijn:

 • De Romsdal Gondola: een gondelbaan die je naar de top brengt boven het dorp. Deze start naast de pier.
 • Rauma treintraject: vanuit Åndalsnes ga je mee op een treinreis (met stoomlocomotief) van 3,5 uur met langs de route watervallen, zalm-rivier Rauma en uitzicht over de Romsdal fjord. Gekozen tot een van de mooiste treinreizen van Europa
 • Het Norsk Tindesenter is een bergbeklimmingsmuseum waar de Noorse klim historie verteld wordt, inclusief 3D theater, restaurant en kinder klimmuur. Deze ligt naast de pier. 
 • Trollstigen is één van de nationale toeristische panorama routes (18 km lang) met haarspeldbochten in Noorwegen. Onderweg kom je mooie uitzichtspunten tegen bij Trollstigen en Trollveggen. 

Excursies

Wil je graag op excursie met de rederij of een privé excursie? Hieronder staat een aantal excursie tips voor Åndalsnes die worden aangeboden door rederijen:

 • Bezoek het klim museum en vervolgens het Bjorli Ski Resort
 • Een excursie naar een lokale boerderij waar je kennismaakt met lokale producten en wat lekkers maakt.
 • Een dagexcursie naar de Atlantic Ocean Road, een beroemde panoramische weg tussen eilanden met bruggen aan de kust.

  Tip! Boek snel je excursies vooruit én goedkoper bij Getyourguide:

   

Welke schepen varen naar Åndalsnes?

Veel rederijen bezoeken Åndalsnes in combinatie met het zuidelijker gelegen Alesund of noordelijker gelegen Molde en/of Kristiansund. Vanuit Nederland vaart de Holland America Line op deze haven en Costa Cruises (IJmuiden en Amsterdam). Vanuit Duitsland bezoeken de schepen van TUI Cruises, AIDA Cruises, MSC Cruises en Phoenix Reisen het stadje

De haven wordt verder bezocht door Silversea, Fred. Olsen Cruise Lines, P&O Cruises en ook door Cunard. De laatste drie starten dan vanuit Groot-Brittannië.

Bekijk exact welke cruises naar Åndalsnes gaan:

Jaar >
2021
2022
2023
Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Rederij > ()
AIDA Cruises ()
Holland America Line ()
Royal Caribbean ()
MSC Cruises ()
TUI Cruises ()
Cruisehavens >
Åndalsnes
Molde

Met oceanliner Queen Mary 2 naar de Noorse Fjorden – vanaf Hamburg of Southampton

 

Lees hier het laatste nieuws over Åndalsnes

 

Terug naar havens

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie