Åndalsnes heeft nieuwe attractie naast cruiseterminal

Åndalsnes heeft een nieuwe attractie geopend, de Romsdalen Gondola. Direct naast de cruiseterminal is een kabelbaan verrezen die je in 5 minuten naar de top van de Nesaksla berg brengt, op 708 meter boven zeeniveau. Met grote gondels (maximaal 45 personen) wordt je, langs de inmiddels langste kabelbaan van Noorwegen, naar het Gondola restaurant gebracht.

Je hebt zicht op talloze bergtoppen zoals van Romsdalshorn en de Vengetindene. Het restaurant gaat op in de natuurlijke omgeving, aldus een persbericht. Het exterieur en interieur bestaan uit veel hout en natuurlijke materialen. Daarnaast bieden de plafondhoge ramen een fantastisch uitzicht naar beneden. Je kunt er terecht voor een koffie, taart, lunch & diner.

Duurzaam

Romsdalen Gondola is de eerste baan in Noorwegen die gebouwd is volgens duurzame principes. Het is gebouwd zonder een toegangsweg aan te leggen, wat een enorme ingreep in de omringende natuur zou zijn geweest. Om dezelfde reden is er een 700 meter lang proefgat door de berg geboord, van voet tot top, om het restaurant van water en elektriciteit te voorzien. Daarnaast is een grote hoeveelheid beton vervangen door staal.

Je kunt de gondelbaan het beste bezoeken als je Molde of Åndalsnes bezoekt. De entree is NOK 450 (ca. €44) voor heen en terug. Je kunt overigens ook wandelend naar beneden, voor de zeer geoefende wandelaar. 

Rederijen die varen naar Molde en Åndalsnes  zijn onder andere Holland America Line, TUI Cruises en Royal Caribbean.   Hier lees je meer over Åndalsnes.

Bekijk welke cruises naar Molde en Åndalsnes gaan:

Jaar >
2021
2022
2023
Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Rederij > ()
AIDA Cruises ()
Holland America Line ()
Royal Caribbean ()
MSC Cruises ()
TUI Cruises ()
Cruisehavens >
Åndalsnes
Molde

Met oceanliner Queen Mary 2 naar de Noorse Fjorden – vanaf Hamburg of Southampton

Foto’s: Romsdalen AS

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie