8 tips voor je bezoek aan Molde

Tijdens een cruise met Celebrity Apex in augustus 2022, bracht ik voor het eerst een bezoek aan Molde. Deze vrij grote regionale plaats (25.000 inwoners) ontvangt regelmatig cruiseschepen en is bovendien een stopplaats tijdens de postroute van Hurtigruten en Havila. Ik wilde geen excursies maken maar zelf op pad in Molde. Hierbij geef ik je een aantal tips voor een paar uurtjes in Molde.

1. Wandelroutes

Bij de havenuitgang kan je gratis een plattegrond meepakken van Molde. Het leukste is dat er een aantal wandelroutes op staan uitgestippeld, waardoor je Molde goed leert kennen. De eerste lange wandeling leidt je naar de berg Varden (1 tot 1,5 uur heen). De tweede, korte, rondwandeling gaat naar het Romsdal Openlucht museum en respectievelijk het centrum. Bij deze ga je flink bergopwaarts en terug naar het water. De derde rondwandeling blijft dicht bij het water en kent vlakke paden. De wandelpaden in het dorp staan aangegeven met bordjes en op de plattegrond.

🙂 Doen: zorg dat je een plattegrond pakt bij de cruiseterminal.

2. Romsdal Museum

Het mooiste museum om te bezoeken is het Romsdal Museet, dat bestaat uit een openluchtmuseaum en een binnenmuseum.  Het openluchtmuseum is op cruisedagen vanaf ’s ochtends geopend. In een parkachtige omgeving zie je een aantal oude boerderijen uit de regio van 400-100 jaar oud. Niet alle boerderijen zijn altijd geopend, maar een selectie. Er zijn medewerkers in klederdracht aan het werk in de boerderijen om je uitleg te geven over het leven in deze boerderijen. Er is een plek waar je koffie/thee/wat lekkers en souvenirs kunt kopen. Wij hadden een uurtje nodig voor het openluchtmuseum buiten.

Het binnenmuseum is soms pas vanaf 12:00 uur ’s middags geopend. Je vindt er een grotere winkel, café en wisselende exposities.

Prijzen: Volwassenen 150 NOK / Kinderen gratis / Studenten en 65+ 120 NOK

3. Reknes Park

Een uitzichtpunt over het dorp vind je in het kleine Reknespark dat naast het openluchtmuseum ligt. Vanaf het museum loop je zo naar het hoogste punt van dit parkje dat herkenbaar is door een houten bouwwerk met groen dak. Wie weet kom je nog in het park de geiten tegen die regelmatig het gras begrazen.

4. Chateau

Via het park loop je naar beneden langs het Chateau, eigenlijk een gele villa uit 1918 waar een mooie tuin bij hoort.

5. Uitzicht vanaf de bibliotheek

Wanneer je vanaf het Chateau het wandelpad vervolgt, hou je rechts aan en vervolgens links de drukke weg op. Deze vervolg je een eindje richting een modern wit gebouw het Kulturhuset, met onder andere de bibliotheek, aan de rechterkant. Je kunt met trappen langs het gebouw naar beneden richting de winkelstraat. Ook kan je op het dak van dit gebouw (met de lift van binnen uit).

Dom Molde kerk kathedraal
Foto: https://www.facebook.com/moldedomkirke/

6. De Domkerk van Molde

De kathedraal is een statig opvallend wit modern bouwwerk, dat pas in 1957 opgeleverd werd nadat de vorige kerk in de Tweede Wereldoorlog in brand vloog.

7. Winkelen

Molde heeft, in tegenstelling tot andere toeristische bestemmingen, niet veel souvenirwinkels. Je vindt er wél kledingwinkels, decoratiewinkels en een supermarkt.

8. Boulevard

Sluit je bezoek in Molde zeker af met een bezoek aan de mooie boulevard, waar je langs het water kan struinen. En natuurlijk mooie foto’s van je schip kan nemen!

Veel plezier in Molde! – Miriam

Bekijk welke cruises ook naar Molde gaan

Jaar >
2021
2022
2023
Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Rederij > ()
AIDA Cruises ()
Holland America Line ()
Royal Caribbean ()
MSC Cruises ()
TUI Cruises ()
Cruisehavens >
Åndalsnes
Molde

Met oceanliner Queen Mary 2 naar de Noorse Fjorden – vanaf Hamburg of Southampton

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie