Havila

Havila Voyages

Sinds 2003 bestaat rederij Havila, maar pas in 2021 mochten zij voor het eerst de Noorse postroute gaan varen tussen Bergen en Kirkenes. Zij doen dit van december 2021 tot 2030 in Noorwegen met vier duurzame schepen die allen nieuw gebouwd zijn.

De route bestaat uit 34 dorpjes en havens die vaak kort bezocht worden door deze schepen, vaak de enige manier om snel post en goederen in deze dorpen te krijgen. Wil je meer weten over deze route? Wij hebben 7 tips voor je op een rijtje gezet. 

De route van Havila in Noorwegen, wordt overigens gedeeld met Hurtigruten, die met 7 schepen op dit traject vaart. 

Miriam cruiste mee op de Havila Capella naar het Noorderlicht op de postroute. Lees hier meer over deze bucketlist-cruise!

Havila postroute in Noorwegen

Havila vaart van Bergen in het Zuiden van Noorwegen naar Kirkenes, voorbij de Noordkaap. In 12 dagen tijd (of 6/7 voor een ‘halve’ route) ga je van Zuid naar Noord en terug naar het Zuiden. Je kunt de route halveren door te kiezen voor bijvoorbeeld alleen het Zuid-Noord deel (7 dagen, Bergen naar Kirkenes) of het Noord-Zuid (Kirkenes-Bergen) deel van zes dagen. Je kunt ook kortere trajecten varen van 2 of 3 dagen. De schepen stoppen talloze malen en je kunt deelnemen aan diverse excursies. De schepen zijn gloednieuw en zeer duurzaam. Een aanrader!

Aanbiedingen van deze rederij

Dit zijn de cruiseschepen van Havila

Cruises zijn boekbaar bij

Captain Cruise Cruise Travel Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je helpt op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie