Havila

Sinds 2003 bestaat Havila Shipping maar pas in 2021 mogen zij voor het eerst de Noorse postroute gaan varen tussen Bergen en Kirkenes. Zij gaan dit doen van 2021 tot 2030 met vier duurzame schepen die allen nieuw gebouwd zullen worden.

De route bestaat uit 34 dorpjes en havens die vaak kort bezocht worden door deze schepen, vaak de enige manier om snel post en goederen in deze dorpen te krijgen.  De noordwaartse route duurt 7 dagen, van Bergen naar Kirkenes. De zuidwaartse route duurt 6 dagen, van Kirkenis naar Bergen. Je kunt ook deeltrajecten meevaren, van 2 of 3 dagen.

De route wordt overigens gedeeld met Hurtigruten, die met 7 schepen op dit traject vaart.

Dit zijn de cruiseschepen van Havila

Cruises zijn boekbaar bij

Cruise TravelCruisewinkelZeetours

Het laatste nieuws van  Havila

 

 

Geef een reactie