Havila Capella mag weer van start

Rederij Havila Kystruten heeft eindelijke de benodigde certificaten ontvangen van de Norwegian Maritime Directorate, wat betekent dat het cruiseschip Havila Capella nu volledig verzekerd is en haar postroute langs de Noorse kust weer mag varen. Havila Capella lag aan de kade in Bergen sinds 12 april in Bergen, toen verzekeringsmaatschappijen hun contracten op het schip opzegden vanwege de sancties van de EU tegen leasemaatschappij GTLK Asia.

Havila Kystruten heeft hard gewerkt om tot een oplossing te komen en volledig eigenaar van het schip te worden. Het bedrijf heeft onder meer een zaak aangespannen bij de High Court of England & Wales in Londen om een ​​verandering van eigendom van Havila Capella af te dwingen. Tegelijkertijd eiste de rederij via een petitie aan de rechtbank van Hordaland op 16 juni tijdelijke arrestatie en gedwongen gebruik om Havila Capella te exploiteren.

Start op 28 juni 2022

Op 20 juni kwam de uitspraak van de rechtbank van Hordaland, waar het verzoek van Havila werd toegewezen.

“Door de uitspraak van de rechtbank van Hordaland hebben we de rol van hoofdadministrateur van Havila Capella gekregen, met alle rechten die een geregistreerde eigenaar heeft”, legt Martini uit. “Het Noorse Maritiem Directoraat heeft nu geldige certificaten voor Havila Capella afgegeven aan Havila Kystruten, wat betekent dat we een geldige P&I-verzekering hebben gekregen met hulp van de verzekeringsmaatschappij Skuld. De komende dagen zullen we proberen de cascoverzekering voor het schip af te sluiten, wat betekent dat Havila Capella vanaf 28 juni haar activiteiten kan hervatten, wanneer ze aan haar volgende geplande reis langs de Noorse kust zal beginnen”.

Groot belang voor de kustgemeenschappen

Havila Capella ligt afgemeerd aan de kade in Bergen met bemanning aan boord en staat klaar om gasten te ontvangen. Samen met Hurtigruten vaart Havilla de essentiële postroute langs afgelegen Noorse dorpen.

“Ook voor ons bedrijf is het heel belangrijk om Havila Capella weer operationeel te krijgen. Het is van groot belang voor de kustgemeenschappen. Onze sociale missie langs de Noorse kust draagt ​​bij aan een aanzienlijk aantal banen, en aan het Noorse bedrijfsleven en toerisme, naast dat het een belangrijk onderdeel is van de infrastructuur langs de kust”, zegt Martini.

Havila Capella vertrekt voor het eerst vanuit Bergen op dinsdag 28 juni om 20.30 uur.

Ben je nieuwsgierig naar deze duurzame schepen? Bekijk ze bij:

Meer informatie lees je hier >>

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie