Springfulness! 7 redenen om in de lente naar de Noorse Fjorden te gaan

Wist je dat de geluiden, geuren en beelden van de lente serotonine in de hersenen produceren? Het creëert een uniek soort geluk. De Noren noemen het Springfullness.  Noorse Springfulness uitgelegd door de Brain Scientist, Bjarne Kristian Aaslie Hansen: “Springfulness treedt op wanneer de Noorse seizoenen veranderen van koude winter naar heldere lente. Onze hersenen reageren door meer neurotransmitters zoals serotonine en dopamine te produceren. Simpel gezegd, de intense veranderingen in de natuur triggeren de feel good-hormonen van de hersenen. Het maakt ons gelukkiger. We worden socialer. We slapen minder en we komen meer buiten.” Kortom, de lente is goed voor lichaam en geest. Eén van de beste plekken om Springfulness te ervaren is natuurlijk in de Fjorden van Noorwegen. De lente kun je daar het beste beleven van half april tot begin juni. Wij geven je 7 redenen!

7 redenen

1. De fruitbomen staan ​​in bloei

Honderdduizenden bomen en miljarden bloemen. De bomen bloeien normaal gesproken in mei, een tijd die bijzonder mooi is bij de Hardangerfjord en de Sognefjord.

2. Indrukwekkende watervallen

Veel van de meest indrukwekkende watervallen van Noorwegen zijn te vinden in de Fjorden van Noorwegen. De smeltende sneeuw maakt ze in het voorjaar nog indrukwekkender.

3. Ontdek de Zonnemuur

Niets is beter dan ontspannen op een beschutte plek met uw favoriete drankje terwijl de zon uw gezicht streelt. In Noorwegen heeft elke hut een muur om in de zon te loungen, genaamd Solveggen (de “zonnemuur”). Volg gewoon de lokale bevolking. De lente is ook wanneer de toegangspoorten tot de fjorden, zoals Bergen, Ålesund en Stavanger, weer tot leven komen.

4. Besneeuwde bergtoppen!

Zorg ervoor dat je je telefoon oplaadt, zodat je foto’s kunt maken van het uitzicht op de met sneeuw bedekte bergen, torenhoog boven de fjorden. Wandel, fiets of kajak, of maak een ritje naar de top van een berg met de Loen Skylift (foto) of de Romsdal-gondel.

5. Skiën in de lente

In de lente is skiën het leukst en het vroege voorjaar is het hoofdseizoen voor ski-tochten. Ervaar een aantal heerlijke pistes in het late seizoen in populaire skigebieden zoals Strandafjellet, Myrkdalen, Voss of Folgefonna.

6. Zwemmen in de lente

Verjong je zintuigen met de eerste verfrissende duik van het jaar! Hete tip: probeer te zwemmen bij een stomende fjordsauna, zoals Heit.

7. Minder toeristen

Ontsnap aan de drukte. In het voorjaar zijn de fjorden helemaal van jou. Het is het perfecte moment om met de beroemde Flåm-spoorlijn mee te gaan, en Noorwegen in een notendop te ervaren. Bezoek populaire plekken zoals Geiranger, Preikestolen en verken het noordwesten.

 

Bekijk hier de cruises naar de Noorse Fjorden in de lente:

Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Dover
Hamburg
IJmuiden
Kiel
Kopenhagen
Oslo
Rotterdam
Southampton
Warnemünde
Rederij > ()
AIDA Cruises ()
Azamara ()
Celebrity Cruises ()
Costa Cruises ()
Cunard ()
Disney Cruise Line ()
Havila ()
Holland America Line ()
Royal Caribbean ()
MSC Cruises ()
Norwegian Cruise Line ()
Oceania Cruises ()
Phoenix Reisen ()
Princess Cruises ()
Regent Seven Seas Cruises ()
Seabourn ()
TUI Cruises ()
VIVA Cruises ()
Prijs >
Onder €500
€500 - €1000
€1000 - €1500
€1500 - €2000
€2000 - €2500
€2500 - €3000
Boven €3000

Foto copyright: Blossomtime in Helleland – Lofthus – Ullensvang Vidar Moløkken -Visit Norway

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie