Excursie tip: Vega World Heritage Center nabij Brønnøysund en eendenexcursie

Dit jaar kan je vanuit de haven van Brønnøysund diverse nieuwe excursies maken. Als eerste is er het nieuwe Vega World Heritage Center. Dit museum is gelegen op een prachtige locatie. Je leert er over het leven van de vissers en inwoners van de Vega archipel.
De Vega archipel bestaat uit zo’n 6500 eilanden, rotsformaties en riffen gelegen ten zuiden van de arctische cirkel. Het hoofdeiland heet het Vega eiland. In het prachtige gebouw van het nieuwe Vega World Heritage Center zijn diverse tentoonstellingen, bijvoorbeeld over de eidereend.  Uiteraard is een café aanwezig zodat je kan genieten van het uitzicht.
Deze excursie is onder andere boekbaar bij:
[text-blocks id=”79468″ slug=”hurtigruten-affiliatelinks”]
Wil je meer weten over de eidereenden, dan kan je mee op een privé boottocht naar Lånan. Van 1 juni tot 1 juli kan je een vogelsafari doen langs de nesten van deze vogels. De locale gids weet precies waar deze zijn en kan ervoor zorgen dat je een unieke ontmoeting krijgt met de eidereenden. Na 1 juli zijn de meeste eenden van het eiland weg en neemt de excursie een iets andere insteek.  Meer info op https://lanan.no

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie