Excursie tip: Vega World Heritage Center nabij Brønnøysund en eendenexcursie

Dit jaar kan je vanuit de haven van Brønnøysund diverse nieuwe excursies maken. Als eerste is er het nieuwe Vega World Heritage Center. Dit museum is gelegen op een prachtige locatie. Je leert er over het leven van de vissers en inwoners van de Vega archipel.
De Vega archipel bestaat uit zo’n 6500 eilanden, rotsformaties en riffen gelegen ten zuiden van de arctische cirkel. Het hoofdeiland heet het Vega eiland. In het prachtige gebouw van het nieuwe Vega World Heritage Center zijn diverse tentoonstellingen, bijvoorbeeld over de eidereend.  Uiteraard is een café aanwezig zodat je kan genieten van het uitzicht.
Deze excursie is onder andere boekbaar bij:
Wil je meer weten over de eidereenden, dan kan je mee op een privé boottocht naar Lånan. Van 1 juni tot 1 juli kan je een vogelsafari doen langs de nesten van deze vogels. De locale gids weet precies waar deze zijn en kan ervoor zorgen dat je een unieke ontmoeting krijgt met de eidereenden. Na 1 juli zijn de meeste eenden van het eiland weg en neemt de excursie een iets andere insteek.  Meer info op https://lanan.no

 

Geef een reactie