Princess Cruises

Princess Cruises is een Amerikaanse cruisemaatschappij maar door de banden met het Britse P&O Cruises zijn er veel Britse officieren en crew aan boord. Princess is met 17 schepen een aardig grote speler. De schepen trekken een publiek aan van stellen, families tot vijftigers en ouder die een complete cruisebeleving willen waar alles goed geregeld is. De (resort)schepen zijn allemaal vrij nieuw en hebben bijvoorbeeld een openluchtbioscoop en een zonnedek voor volwassenen – met kleine bijbetaling.

Het diner is meer dan gemiddeld goed. Als een van de weinige cruisemaatschappijen heeft Princess op enkele schepen drie vaste dinerzittingen (17:30, 18:00 of 20:15) terwijl ook open zittingen onder de naam Anytime Dining wordt aangeboden. Roomservice is gratis.

Op de schepen wordt het standaard cruise entertainment aangeboden. Bijzonder is het Princess Cruises ScholarShip@Sea programma waar passagiers verschillende cursussen kunnen volgen. Van koken tot en met Photoshop en webprogrammeren. Voor de leesliefhebbers worden er boekenclubs georganiseerd, waarbij een of meerdere boeken besproken worden. De boeken zijn verkrijgbaar in de bibliotheek.

Princess in 2021 naar Noorwegen

2022

Princess vaart met de Sky Princess en Island Princess naar Noorwegen en de Noordkaap. Vooral de Island Princess doet de langere routes naar de Noordkaap en IJsland in combinatie met de Fjorden.

De Sky Princess vertrekt vanuit Southampton tweemaal naar de Noorse Fjorden voor een 7-daagsecruise. De routes variëren: je bezoekt Bergen, Skjolden, Olden en Stavanger. Vertrek op 23 april 2022 of 4 juni 2022. Vanaf €779.

Noordkaap en IJsland met Island Princess

De rederij cruist met de Island Princess de langere routes vanuit Southampton, naar de Noordkaap en IJsland:

  • IJsland en Noorwegen  -14 dagen naar o.a. Skjolden, Olden, Alesund en 4 havens in IJsland. Vertrek op 25 juni 2022 vanaf ca. €1809. 16-daagse reis op 13 juli 2022, vanaf ca.€2865.
  • Noorderlicht – 14 dagen  naar Stavanger, Tromso, Alta, Lofoten (Gravdal) en Alesund. Vertrek op 7 oktober 2022, vanaf ca. €2187.
  • Noordkaap én Spitsbergen – 16 dagen – Haugesund, Olden, Tromso, Honningsvag (Noordkaap), Longyearbyen op Spitsbergen, Trondheim, Andalsnes, Skjolden. Vertrek op 13 juni 2022. Vanaf ca. € 2515.

Cruises van Princess Cruises naar Noorwegen:

Jaar >
2021
2022
2023
Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

 

Deze schepen varen naar Noorwegen

 

Het laatste nieuws

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie