Denemarken laat cruisepassagiers toe

Denemarken laat vanaf zaterdag 26 juni gevaccineerde cruisepassagiers zonder verdere beperkingen toe aan wal. Het land gaat voor hen weer open. De eis van de Deense autoriteiten is dat alle passagiers aan boord zijn ingeënt met een door de EMA goedgekeurd vaccin.

De heropening betekent dat turnarounds (in- en ontschepingen) weer mogelijk zijn in Kopenhagen. Daarnaast zijn alle 12 havens in het Scandinavische land vanaf 26 juni gereed om transitcalls te ontvangen, zowel van de top van Denemarken in Skagen tot de haven van Rønne op het eiland Bornholm. Dit betekent dat er wellicht toch cruiseschepen vanuit Kopenhagen naar de Noorse Fjorden kunnen varen, mits Noorwegen open gaat.

“We kijken er naar uit om eindelijk weer cruisereizigers in Denemarken te mogen verwelkomen. Het wachten heeft ongelooflijk lang geduurd en helaas is het grootste deel van het cruiseseizoen 2021 al voorbij. We hadden gehoopt dat niet-gevaccineerde cruisepassagiers ook welkom waren in Denemarken, aangezien slechts een op de vier in de EU is gevaccineerd, maar de autoriteiten kozen voor een zeer voorzichtige herstart. Hopelijk duurt het niet te lang voordat we ook niet-gevaccineerde cruisepassagiers kunnen verwelkomen in Denemarken”, zegt Claus Bødker, directeur van CruiseCopenhagen.

Bemanningsleden mogen nog niet aan wal, tenzij ook zij zijn ingeënt. Ze kunnen echter wel in- en uitschepen in Denemarken. Ze moeten voor, tijdens en na de cruise worden getest.

Starthaven Kopenhagen

Kopenhagen wordt door rederijen zoals MSC Cruises en Holland America Line (in 2022) als inschepingshaven gebruikt voor cruises naar de Noorse Fjorden. Het grote voordeel is dat cruiseschepen relatief dichtbij het zuiden van Noorwegen zijn en daardoor op hun routes minder zeedagen hebben.

Kijk hier voor alle cruises vanuit Denemarken naar de Fjorden

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie