Tips voor 1 dag in Kristiansand

Kristiansand is de grootste stad van haar regio, Zuid-Noorwegen, en biedt je alles voor een dagverblijf. Wij geven je 5 tips voor een dag in Kristiansand.

1. Kilden Performance Hall

Hou je van boeiende architectuur? Ga dan zeker even naar Kilden, het architectonisch prachtige theater. Dé plek voor concerten, opera, theater, dans en entertainment voor deze regio. In de zomer zijn er altijd wel een paar gratis concerten.  Het gebouw ligt op het eiland Odderøya, een voormalige marinebasis, maar nu voorzien van wandelpaden (rond ca. 3 km). Een aanrader.

2. Bystranda

Op een warme dag, ga je zeker even naar het mooie stads-strand van Kristiansand dat Bystranda heet. Koppels en families met kinderen genieten hier van het Aquarama waterpark of gewoon van het heerlijke schone water.

3. Fiskebrygga

Zoals veel plaatsen aan het water, heeft ook Kristiansand een vismarkt. De bekendste aanbieder is Reinhartsen, beroemd om de lokale vangst en verse garnaaltjes. Tijdens de zomer loont het om hier een plekje langs het water te zoeken en te genieten van de vele openlucht optredens.

4. Oude centrum Posebyen

Wandel zeker door het oude gedeelte van Kristiansand, dat Posebyen heet. Je loopt er langs chamante historische houten huizen en winkels. Onderweg kom ook de kathedraal tegen waar gratis concerten worden gegeven.

5. Treintje

Hoe je op al deze plekken komt? Ga gemakkelijk met het kleine toeristische treintje. Deze rijdt standaard als er cruiseschepen aanmeren. Hij stopt bij: Fish Quay, Nupen Park, the Visitors’ Harbour, strand Bystranda en het historische centrum Posebyen.

Bekijk hier alle cruises die Kristiansand bezoeken

Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

Met oceanliner Queen Mary 2 naar de Noorse Fjorden – vanaf Hamburg of Southampton

 

 

Foto’s: VisitSouthernNorway.com

Kilden theater:  ©Kilden/Jon Petter Thorsen

Strand, Fyske brygga: ©Jorunn Jensen Visit Sorlandet AS

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie