Noorwegen verlengt cruisebeperkingen tot 1 mei 2021

De Noorse regering heeft haar beperkingen voor kustcruises en Spitsbergen in verband met de coronapandemie verlengd tot 1 mei 2021. Daarna zullen ze de situatie opnieuw beoordelen. De beperkingen omvatten een verbod op cruises in Svalbard, afgezien van dagtochten met maximaal 30 personen inclusief passagiers en bemanning.

Kustcruises die starten in Noorwegen en alleen Noorse havens aandoen met Noorse of buitenlandse schepen, zijn beperkt tot 50 procent van hun passagierscapaciteit en tot niet meer dan 200 mensen aan boord, inclusief passagiers en bemanning.

Kustcruises die beginnen in een buitenlandse haven zijn ook beperkt tot maximaal 200 mensen aan boord. Passagiers en bemanningen mogen niet aan land gaan. Rederijen die cruises willen maken moeten bij de Noorse autoriteiten plannen indienen om hun gezondheids- en veiligheidsprotocollen en naleving van de huidige wet- en regelgeving aan te tonen.

De huidige reisbeperkingen staan ​​niet toe dat toeristen Noorwegen binnenkomen. Noren en buitenlanders met een verblijf in Noorwegen kunnen naar Noorwegen reizen, maar moeten binnen 24 uur na aankomst een negatieve COVID-19-test ondergaan, en bij aankomst een nieuwe test ondergaan, gevolgd door een quarantaineperiode van 10 dagen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie