SeaDream ook in 2026 weer naar Noorwegen

Na het overweldigende succes van de Noorwegen reizen in 2025, die meer dan twee jaar van tevoren uitverkocht waren, heeft de boetiek luxe cruisemaatschappij SeaDream Yacht Club gereageerd op de ongekende vraag door het aantal cruises in Noorwegen in de zomer van 2026 te verdubbelen.

“De vraag voor 2025 overtrof onze wildste verwachtingen. We zijn verheugd om in 2026 terug te keren, met nog meer manieren om de ongeëvenaarde schoonheid van Noorwegen te ervaren”, aldus Atle Brynestad, oprichter, eigenaar en voorzitter van SeaDream Yacht Club.

Met zorg uitgekozen

De serie reizen, variërend van 7 tot 11 nachten, omvat  ontmoetingen met de natuur, schilderachtige cruises door dramatische fjorden, late vertrekken, overnachtingen op legendarische locaties zoals Ålesund of de Lofoten-eilanden, en bezoeken aan kleine gemeenschappen en afgelegen jachthavens die ontoegankelijk zijn voor grotere schepen.

“We hebben zorgvuldig enkele van de meest adembenemende, inspirerende en unieke bestemmingen op het noordelijk halfrond uitgekozen en samengesteld om de essentie van Noorwegen vast te leggen. Dit is een perfecte bestemming voor ervaringen met kleine schepen, en er is eenvoudigweg geen betere manier om te genieten van de ware schoonheid van Noorwegen dan per jacht”, aldus Brynestad.

“Ons thuisgebied”

“Dit is ons thuisgebied, en we zijn er trots op onze gasten uit te nodigen om Noorwegen met ons te verkennen. Met onze aanpak van kleine schepen streven we ernaar om een onderscheidend, duurzamer alternatief te bieden voor massatoerisme, dat zowel onze gasten als de bezochte bestemmingen ten goede komt”, aldus Brynestad, die persoonlijk betrokken was bij het samenstellen van de reisroutes.

Net als de uitverkochte reizen van 2025, zal het seizoen van 2026 worden uitgevoerd door de onlangs opgewaardeerde SeaDream II. Aan boord kunnen gasten ontspannen in ingetogen elegantie, met de bekroonde service van SeaDream met een bemanning-gastverhouding van 1-1, 5-sterren al-fresco dineren en een intieme openluchtsfeer die is afgestemd op de verwachtingen van de perfecte jachtbeleving.

Twee verschillende reisroutes: Trollfjord & Lofoten-eilanden

Een totaal van zes uitgebreide 11-daagse reizen tussen Oslo en Tromsø brengt gasten op avontuur boven de poolcirkel naar het land van de middernachtzon. Naast spectaculaire schilderachtige fjorden – waaronder de dramatisch smalle Trollfjord – zullen gasten kleine dorpen bezoeken, ontmoetingen met de natuur en diepgaande verkenning van de Lofoten-eilanden, met een overnachting in Reine. Andere hoogtepunten zijn pittoresk Olden, Vik, Rosendal en Bergen – evenals het beroemde Skagen in Denemarken.

Jacht in de Noorse fjorden

In navolging van het succes van het uitverkochte seizoen 2025, zal SeaDream Yacht Club de enorm populaire 7-daagse ‘Jacht in de Noorse fjorden’-reizen blijven aanbieden. Deze zorgvuldig samengestelde reisroutes zullen de voordelen benadrukken van jachten in enkele van ’s werelds meest spectaculaire wateren – door fjorden, inhammen en schilderachtige dorpen. Verschillende late vertrekken zorgen voor voldoende tijd om aan wal te verkennen en in contact te komen met de bezochte gemeenschappen, zoals Rosendal, Vik, Ålesund en Kalvåg. Andere hoogtepunten zijn spectaculair Vik en Olden, Måløy en Skagen in Denemarken.

Spectaculaire Europese start

Voordat ze naar Noorwegen vertrekt, begint SeaDream II haar Europese seizoen 2026 met de 8-daagse ‘Portugal, Spanje & Frankrijk Ontdekking’ van Lissabon naar Bordeaux, met een overnachting in Vigo, Spanje, culinaire favorieten Bilbao en San Sebastian, Spanje, evenals het pittoreske vissersdorp Saint-Jean-de-Luz, Frankrijk.

De 12-daagse ‘West-Europa & Het Kanaal van Kiel’ vertrekt vanuit Bordeaux en combineert kleine-eilandjachtdoelen zoals Belle Ile (Frankrijk), Texel  (Nederland), Guernsey en Sark (VK), met steden als Antwerpen, Rotterdam en Kopenhagen. Gasten zullen ook een doorvaart van het Kanaal van Kiel ervaren voordat ze de reis eindigen in het kosmopolitische Oslo, Noorwegen.

Vraag meer informatie op over deze ultraluxe cruises bij:

Cruise Travel Yacht Cruise Company

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie