Noorwegen open voor toeristen met coronacertificaat

Noorwegen gaat weer open voor EU inwoners. Het land sluit zich vanaf 24 juni aan bij de regeling van de EU voor wat betreft QR codes die geldige vaccinaties aantonen.

Wie in Nederland en België woont en volledig gevaccineerd is (of ziek is geweest en genezen) kan dus weer naar Noorwegen met een bewijs hiervan. Zodra op 1 juli het Digitale Coronacertificaat van de EU uitkomt, en zichtbaar wordt op bijvoorbeeld de app op je telefoon, mag je Noorwegen weer in. Je hoeft dan niet meer in quarantaine.

Nederland kent een open Noorwegen (stand van zaken 24 juni) nog wel een oranje kleurcode toe, afgegeven op 10 juni. Het is even afwachten wanneer Noorwegen de gele kleurcode zal krijgen. Naar verwachting zal dat wel snel zijn omdat Noorwegen het digitale coronacertificaat erkent.

Rederijen die varen

De komende maanden varen in ieder geval Hurtigruten (postroutes) en SeaDream. Hurtigruten vaart de postroute van Bergen naar Kirkenes met het volledig aantal schepen. Daarnaast maakte SeaDream bekend dat zij met de SeaDream I vanaf 7 juli cruises gaan aanbieden vanuit Oslo, Bergen en Tromso tot en met 10 augustus 2021. Ongetwijfeld komen meer rederijen naar Noorwegen toe, denk aan TUI, MSC of AIDA Cruises. Zij wachten met smart op de opening van landen in het Noorden van Europa.

Deze informatie is afkomstig van Visitnorway en Wijsopreis. Bekijk voor de actuele stand altijd deze websites.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 gedachten over “Noorwegen open voor toeristen met coronacertificaat

 • Op de website van de ANWB staat dat twee mensen in een auto een mondkapje op moeten in Noorwegen.
  Dat is reden voor ons om niet te gaan. Ik heb ze gevraagd of dat geen vergissing is maar kreeg te horen dat het juist is.
  Mijn vrouw en ik hebben in bed en in huis ook geen mondkapje op. Moet het dan wel in de auto?
  We zijn volledig gevaccineerd.
  Met vriendelijke groeten van Ans en Chris Breet

  Beantwoorden

Geef een reactie