Havila wil starten in december 2021

Havila heeft helaas door technische problemen met de nieuwbouwschepen Havila Capella en Havila Castor, de start van cruises langs de Noorse kust moeten uitstellen. De scheepswerf had al problemen, door COVID 19, om de juiste mensen aan het werk te stellen. Daarop volgend zijn nu ook tijdens de zeetesten in augustus 2021 nog technische problemen opgedoken. Na de nieuwe zeetesten verwacht de rederij dat het schip binnen 30 dagen opgeleverd zou kunnen worden.

Eerste cruises

De eerste cruise van Havila Capella zal starten vanuit Bergen op 1 december 2021. De Havila Castor start naar verwachting pas op 20 januari 2022, ook vanuit Bergen.

Rederij Havila vaart exact dezelfde route als rederij Hurtigruten. Havila won in 2018 een aanbesteding om met 4 duurzame schepen de kustroute te gaan varen tot 2030. De vier schepen bieden plek voor 640 passagiers en 179 hutten. Ze zijn uiterst duurzaam met een LNG aandrijving en de mogelijkheid om 4 uur emissievrij te kunnen varen met grote accu’s aan boord. De schepen worden gebouwd op scheepswerf Tersan in Turkije.

Ben je nieuwsgierig naar deze duurzame schepen? Bekijk ze bij:

Meer informatie lees je hier >>

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie