Nieuw kunstmuseum Kunstsilo opent in mei 2024 in Kristiansand

Kunstsilo, een nieuw kunstmuseum, zal de deuren openen op 11 mei 2024 in Kristiansand. Kunstsilo integreert naadloos twee musea: het Zuid-Noorwegen Kunstmuseum en de prestigieuze Tangen-collectie van Scandinavische kunst.

Gehuisvest in een zorgvuldig gerestaureerde graansilo, is dit het bewijs van menselijke vindingrijkheid en creativiteit. Dit erfgoedbehoudsproject beslaat drie verdiepingen en beschikt over een uitgestrekte tentoonstellingsruimte van 3.300 vierkante meter.

Kunstsilo wordt meer dan een regulier kunstmuseum; dit innovatieve culturele centrum zal een plek zijn waar je kunt communiceren met digitale kunst, nieuwe ideeën kunt ontdekken en een reeks internationale rondreizende tentoonstellingen kunt ervaren. De ruimte biedt een panoramisch uitzicht op de spectaculaire kustlijn van de regio en zal ook dienen als locatie voor lezingen, concerten, eetervaringen, workshops en evenementen.

Tangencollectie

In het hart van Kunstsilo ligt de Tangencollectie, ’s werelds grootste privécollectie van Scandinavische kunst. De collectie, opgericht door de lokale en toegewijde kunstbeschermer Nicolai Tangen van Kristiansand, omvat meer dan 5.500 werken van meer dan 300 kunstenaars uit Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden. Als kunstverzamelaar en beschermheer heeft Nicolai Tangen de AKO Foundation opgericht en heeft hij de kunst uit de regio van zowel gerenommeerde als over het hoofd geziene kunstenaars verdedigd. Nadat hij zijn eerste kunstwerk in de jaren negentig verwierf, zal de collectie een blijvende stempel drukken op het mondiale kunstlandschap door de voortdurende presentatie en bewaring ervan in Kunstsilo.

Kunstsilo’s openingstentoonstelling ‘Passions of the North‘ (11 mei 2024 – herfst 2024) belooft een reis naar de Scandinavische kunst. Geïnspireerd door conceptuele thema’s van literaire giganten als Thomas Hardy en Virginia Woolf, onderzoekt de tentoonstelling de dynamiek tussen de samenleving, de gemeenschap, mechanische en organische aspecten, en het contrast tussen het plattelands- en stadsleven. De tentoonstelling strekt zich uit over 25 kamers, elk versierd met kenmerkende stemmingen en pastelkleuren, en toont meer dan 700 werken uit de Tangen-collectie, gemaakt tussen 1910 en 1990, waarbij de nadruk wordt gelegd op een veelzijdig perspectief op moderne kunst en de weerspiegeling ervan op het leven in de snel veranderende 20e eeuw.

‘Na zes jaar plannen zijn we verheugd vandaag de opening van Kunstsilo aan te kondigen. Dit nieuwe museum zal bezoekers van Kristiansand een ontzagwekkende locatie bieden die hen tegelijk dicht bij kunst en de natuurlijke schoonheid van de stad brengt. We zijn er trots op nauw samen te werken met de Tangen-collectie als beheerders van een van ’s werelds grootste Scandinavische kunstcollecties en deze voor het eerst in één gebouw te kunnen zien.’ Reidar Fuglestad, CEO van Kunstsilo.

 

Opening op 11 mei 2024

Een openingsweekend vol evenementen en activiteiten nodigt gezinnen, bezoekers en de lokale bevolking uit om deel te nemen aan het feestelijke moment voor de inauguratie van Kunstsilo.

Gegevens:

Cruisehaven: Kristiansand

Adres: Sjølystveien 8, 4610 Kristiansand

Afstand: 850 meter lopen vanaf cruiseterminal

Alle foto’s:

Fotocredit: Mestres Wåge/ BAX/ Mendoza Partida

Bekijk alle cruises naar Kristiansand:

Vertrekhaven >
Amsterdam
Bremerhaven
Hamburg
Kiel
Kopenhagen
Rotterdam
Warnemünde
Cruisehavens >
Alesund
Alta
Åndalsnes
Bergen
Bremerhaven
Bronnoysund
Eidfjord
Farsund
Franz Josefland
Geiranger
Geirangerfjord
Haholmen
Hamburg
Hardanger
Hardangerfjord
Haugesund
Hellesylt
Henningsval
Kopenhagen
Kristiansand
Kristiansund
Lista
Lofoten
Lysefjord
Molde
Noordkaap
Nordfjordeid
Olden
Oslo
Reine
Rost
Skagen
Skjolden
Sognefjorden
Spitsbergen
Stavanger
Trollfjord
Tromso
Trondheim
Ulvik

Met oceanliner Queen Mary 2 naar de Noorse Fjorden – vanaf Hamburg of Southampton

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie