Bodø: Europese Cultuur hoofdstad van 2024

In 2024 is de stad Bodø één van de drie Europese Culturele Hoofdsteden. Deze Europese Culturele hoofdstad is daarmee de eerste stad boven de poolcirkel die deze titel draagt. Ruim 1000 culturele evenementen zullen in Bodø gaan plaatsvinden dit jaar. Op 3 februari was in de haven van de stad de openings ceremonie.

Het culturele programma is opgebouwd rondom het ritme van de arctische natuur en de unieke relatie van land en de zee. Daarom is het programma opgedeeld in vijf seizoenen: Here comes the sun, Spring Optimism, Midsummer Madness, Autumn Storms en Arctic Light.

Bodø, de grootste stad van de provincie Nordland, heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van een kleine kustplaats tot een levendig cultureel centrum in de Arctische regio. De bouw van het bekroonde culturele centrum Stormen, inclusief een ultramoderne concertzaal en een bibliotheek, het jaarlijkse Parken-muziekfestival, Arctische straatkunst, de succesvolle voetbalclub Bodø/Glimt en de rijke culinaire tradities hebben ze hebben allemaal bijgedragen aan een stralend cultureel tafereel in de stad.

“Bodø, en de hele regio, zal het hele jaar door bruisen van culturele evenementen. De echte superster van het programma is de brede diversiteit. Met meer dan 1.000 evenementen om uit te kiezen, zal er zeker iets voor elke smaak zijn en veel van de evenementen zullen gratis zijn”, zegt Helge Grønmo, directeur communicatie en marketing in Bodø2024.

Bodø2024 is het grootste culturele project ooit georganiseerd in Noord-Noorwegen, met activiteiten die plaatsvinden in alle vijf regio’s van de provincie Nordland: Salten, Lofoten, Vesterålen, Ofoten en Helgeland, die allemaal binnen handbereik liggen van Bodø, de grootste stad in de provincie.

Bekijk welke cruises dit jaar Bodø bezoeken:

Vertrekhaven >
Amsterdam
Bergen
Bremerhaven
Dover
Hamburg
IJmuiden
Kiel
Kirkenes
Kopenhagen
Oslo
Reykjavik
Rotterdam
Southampton
Tilbury
Tromso
Vlissingen
Warnemünde

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie