Hurtigruten biedt 60 nieuwe excursies aan in 2023

Vooruitlopend op de officiële lancering van de Svalbard Express en de Noordkaap Express in 2023, heeft Hurtigruten haar 63 nieuwe excursies onthuld. Een verbeterde uitbreiding van de excursies langs de traditionele post route, die 34 gemeenschappen langs de Noorse kust met elkaar verbindt. De twee nieuwe routes bieden havenbezoeken van een halve of hele dag, een primeur in de bijna 130-jarige geschiedenis van het bedrijf. 

“Door langere havenbezoeken kunnen reizigers meer tijd besteden aan het verkennen van zowel land als zee”, legt Hedda Felin, CEO van Hurtigruten Noorwegen, uit. “Terwijl de gerenoveerde MS Trollfjord zal dienen als een comfortabele thuisbasis voor gasten met veel te bieden aan boord, zullen deze authentieke, lokale excursies gasten in staat stellen hun eigen ervaring samen te stellen en een intieme band met de bestemming te ontwikkelen. Met de nieuwe excursies krijgen reizigers kennis van de lokale cultuur, natuur, geologie en geschiedenis.”

Svalbard Express (zomer)

Met haar eerste vertrek op 3 juni 2023, slechts een maand voor het 130-jarig jubileum van Hurtigruten Noorwegen, is de Svalbard Express een heropleving van de iconische zomercruise van de Coastal Express naar Svalbard (Spitsbergen), die meer dan 50 jaar geleden eindigde.

Gemiddeld hebben gasten zes uur de tijd om 14 zorgvuldig uitgekozen gebieden langs de Noorse kust en Svalbard, de meest noordelijke gemeenschap op aarde, te verkennen terwijl ze optimaal genieten van de middernachtzon. Naast een scala aan optionele excursies, omvat de reis (met zowel noordelijke als zuidelijke opties) twee nachten in Longyearbyen en twee excursies: een wildernisavond in Camp Barentz en een avontuur aan boord van de hybride-elektrische catamaran MS Bard. Hoogtepunten van de nieuwe Svalbard Express-excursies zijn onder meer:

  • Vissen op de Lofoten: gasten krijgen de gelegenheid om de frisse zeelucht op te snuiven en te vissen vanaf een traditionele viskotter voordat ze hun verse vangst aan boord koken en eten.
  • Wandelen en vogels kijken in het natuurreservaat Gjesværstappan: meer dan vijf uur wandelen reizigers door het spectaculaire natuurreservaat Gjesværstappan terwijl ze uitkijken naar alken, papegaaiduikers, jagers, jan-van-gent en adelaars.
  • Legenden van Torghatten en Brønnøysund; Torghatten is een van de meest iconische plaatsen van Noorwegen. Reizigers zullen betoverende mythen en Vikingverhalen horen terwijl ze genieten van lefse, een traditionele flatbread, boven een vuurplaats.
  • Kajakken op de Lofoten: voor een close-up ervaring van de charmante vissersdorpjes van Noorwegen, kunnen gasten Henningsvær verkennen aan boord van een tweepersoonskajak en leren over de rijke geschiedenis en cultuur van het gebied van een lokale gids.
  • Træna Culture Walk – Poëzie, kunst en erfgoed: Reizigers zullen kunstwerken zien, muziek horen en lokale gerechten proeven terwijl ze de kapellen, cafés en musea van Husøya verkennen, en genieten van een spectaculair uitzicht over de eilanden van Træna.
  • Arctic Dip – Sauna & Swim: In deze verkwikkende ervaring kunnen gasten genieten van een sauna in het oudste gebouw van Træna, een boothuis dat aan de kust staat, voordat ze zich in de Noorse Zee storten.

Noordkaap Express (Winter)

Voor de eerste keer ooit vaart de Hurtigruten vanuit Oslo, de bruisende hoofdstad van Noorwegen, met de Noordkaap Express. Afvaarten vinden plaats tijdens het noorderlichtseizoen en verkennen bijna de hele lengte van de Noorse kust. Net als bij het vertrek van de Coastal Express van Hurtigruten Noorwegen van eind september tot eind maart, biedt de rederij haar unieke noorderlichtgarantie.

Met de eerste Noordkaap Express die op 26 september 2023 vertrekt, hebben gasten gemiddeld zes uur in elk van de 16 geselecteerde havens, fjorden en eilanden. Hoogtepunten van de nieuwe Noordkaap Express-excursies zijn onder meer:

  • Noordkaap en King Crab Experience: tijdens deze zes uur durende excursie proeven gasten King Crab uit de Barentszzee – op traditionele wijze geserveerd, met zacht brood, mayonaise en een schijfje citroen – in het kleine dorpje Sarnes.
  • Hondensleeën in Alta: een opwindende rit door een winterwonderland, deze excursie brengt gasten naar Alta, de thuisbasis van Europa’s langste honden slederace, voor een dag hondensleeën. Na het avontuur in het wild kunnen gasten warme dranken delen rond een knetterend houtvuur in een laavo, een Samische herderstent.
  • Walvissen kijken in Arctic Silence: gasten varen geruisloos aan boord van een speciaal ontworpen, hybride-elektrische boot, waardoor minimale verstoring wordt gegarandeerd tijdens het kijken naar orka’s en bultruggen in hun natuurlijke omgeving.
No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie