Havila Capella vaart tijdelijk niet; Hurtigruten helpt

Postroute schip Havila Capella zou dinsdagavond vanuit Bergen vertrekken, maar heeft het vertrek voor onbepaalde tijd uitgesteld. Vanwege EU sancties tegen Russische bedrijven, is het Noorse Havila op zoek naar nieuwe investeerders. De Havila Capella wordt namelijk gefinancierd door GTLK Asia, een Russisch leasebedrijf in Hong Kong. GTLK Asia is een van de gesanctioneerde bedrijven. Ook zouden zij van de 3 nog resterende schepen de financiering op zich nemen. Havila vaart van Bergen naar Kirkenes de traditionele postroute met momenteel één schip, de Havila Capella.

Omdat de schepen van Havila Kystruten voorlopig aan de kade moeten liggen als gevolg van deze internationale sancties, biedt Hurtigruten gratis reizen aan voor lokale passagiers die getroffen zijn door de sluiting van Havila. Zij mogen tussen 12 april en 22 april gratis meereizen met MS Kong Harald met vertrek uit Bergen op 13 april, of MS Vesterålen met vertrek uit Bergen 14 april. Dit geldt voor zover de capaciteit dit toelaat.

Om deze veeleisende situatie te verhelpen, zullen (alleen) lokale passagiers die deze Pasen kortere lokale afstanden hebben geboekt met Havila Capella, gratis reizen met het schip van Hurtigruten voor zover de capaciteit dit toelaat.

“We hopen dat dit zoveel mogelijk lokale passagiers kan helpen om met Pasen te komen waar ze heen gaan. Daarnaast brengen we de goederen die met Havila mee zouden gaan om de belangrijke kustroutedienst te onderhouden” , zegt Hedda Felin, CEO van Hurtigruten Noorwegen.

Om ervoor te zorgen dat vracht en goederen aankomen, neemt Hurtigruten tot nader order de geboekte goederen van Havila Capella over.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Fjordencruises én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je helpt ons op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen fanshop!
Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie